Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šéf Realu Pérez s Ronaldem kauzu zatím neřešil, o jeho odchodu vůbec nepřemýšlí

Madrid – Kolem Cristiana Ronalda a jeho případného odchodu z Realu Madrid kvůli obvinění z daňových úniků je v posledních dnech hodně rušno. Staronový prezident Realu Madrid Florentino Pérez však zatím zůstává v klidu. S portugalskou hvězdou zatím o kauze nemluvil a předpokládá, že dvaatřicetiletý střelec smlouvu, kterou má v "Bílém baletu" do roku 2021, dodrží.

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez (vlevo) a Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/AP/ autor: Armando Franca

"Ještě jsem s Cristianem nemluvil. O všem mám zprávy jen z novin. Budu s ním mluvit, až se vrátí z Poháru FIFA, a on nám řekne, co se děje. Jediné, co vím, je to, že má pocit, že se k němu špatně chovají média," uvedl ve svém prvním vyjádření k údajnému Ronaldovu odchodu Pérez, jenž byl krátce po nedělní půlnoci zvolen do svého pátého čtyřletého období v roli prezidenta Realu.

S informací o Ronaldově touze odejít už v létě ze Španělska a tedy i z Realu přišla média několik dnů poté, co madridské státní zastupitelství minulý týden obvinilo portugalskou hvězdu z daňových úniků ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Ronaldo podvádění popřel a za svou oporu se okamžitě postavil také Real.

"Co vím, Cristiano si vždycky své daňové povinnosti plnil. Musí jít o nějaké nedorozumění, jež bude rychle vyřešeno," uvedl Pérez, který se loni v listopadu dohodl s Ronaldem na prodloužení kontraktu do roku 2021 s výstupní klauzulí ve výši jedné miliardy eur. "Vůbec nepřemýšlím o tom, že by odešel. Má smlouvu a dodrží ji," dodal Pérez.

V Realu Madrid hraje Ronaldo od roku 2009 a získal s ním dva španělské tituly a tři triumfy v Lize mistrů. Aktuálně je s portugalskou reprezentací na Poháru FIFA v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články