Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šéf Olomouce vyzval předsedu disciplinárky k rezignaci

Praha - Předseda představenstva fotbalistů Olomouce Josef Lébr vyzval předsedu svazové disciplinární komise Jiřího Goldu k odstoupení kvůli jeho postupu v korupční aféře Sigmy. Nelíbí se mu, že se scházel s bývalým funkcionářem olomouckého klubu Jiřím Kubíčkem a že považuje neoficiální nahrávku za klíčový důkaz. Goldu dokonce obvinil ze zaujatosti, a to i kvůli jeho údajné provázanosti se Sazkou. "Pan Golda na tu funkci nemá a měl by odstoupit. K tomu jsem ho dnes vyzval, ovšem odmítl. Každopádně v naší kauze by neměl být ten, kdo bude rozhodovat," prohlásil Lébr.

"Neustále nás tlačí do pozice někoho, kdo něco udělal. Navíc si shání jen důkazy, jak nás potrestat, a opomíjí ty, co nás obhajují. To mi přijde skandální," dodal.

Goldovi vytkl i to, že se neoficiálně sešel s Kubíčkem a poslouchal jeho nahrávku, která slouží jako hlavní důkaz proti Olomouci. "Scházet se s někým, kdo má nelegální nahrávku, a vědět, že je nelegální, a brát to jako střep do mozaiky ještě před zasedáním disciplinární komise mi přijde podivné. Oznámil mi, že kdybych se s ním chtěl také sejít, že by mě rovněž přijal, ale tomu nevěřím. Vždy jsme ani nedostali oficiální pozvánku, že se máme dostavit na zasedání disciplinární komise," prohlásil Lébr.


Připomněl i Goldovu údajnou spojitost se Sazkou. "Možná je to čirá spekulace, ale mohlo by jít i o to, že pan Golda je údajně blízkým spolupracovníkem pana Hušáka v Sazce. A já jsem s panem Vítkem odkupoval některé pohledávky, které vedly k pádu Sazky," dodal Lébr.

Předseda disciplinární komise Golda si olomoucké výtky vyslechl, ale vyjádří se k nim až na pondělní tiskové konferenci po zasedání komise, na němž se bude probírat právě kauza Olomouce. Pokud se Sigmě prokáže vina, může být v krajním případě vyloučena z ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články