Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šéf Interu Milán varuje: Italský fotbal je na hraně finančního krachu

Větší podporu státu a otevření stadionů chce Giuseppe Marotta, generální ředitel Interu Milán. Podle šéfa posledního mistra fotbalové Serie A je soutěž před krachem a ustát tíživou situaci by mělo klubům pomoci právě splnění těchhle dvou požadavků.

Utkání AC Milán - Inter Milán
zdroj: IPA autor: Nderim Kaceli

"Serie A i celý italský fotbal jsou na hraně finančního krachu. Vláda a politické instituce už to nemohou dál přehlížet," řekl Marotta v rozhovoru pro italský deník Il Sole 24 Ore.

"Už před pandemií tu byly problémy, ale nyní stojíme přímo nad propastí. Celé ty dva roky má fotbal v Itálii nulovou podporu," uvedl bývalý funkcionář Juventusu.

Itálie se momentálně stejně jako většina Evropy potýká s koronavirovou variantou omikron a hlásí rekordní čísla nakažených. Za úterý přibylo na Apeninském poloostrově 187 tisíc pozitivních testů.

Serie A odložila kvůli nákaze v týmech některá utkání a do ochozů mohl v průběhu sezony jen omezený počet diváků. V současnosti je maximální kapacita pět tisíc lidí na jednom zápase, což se negativně odráží na příjmech klubů ze vstupného.

"Ve Francii se chtějí vrátit k plným stadionům, stejně jako už je to v Anglii. Má nějaký smysl, abychom se tomu bránili i my?" podotkl Marotta, kterému vadí, že stát finančně nepodporuje fotbal tak jako jiná odvětví. "Fotbal je tu považovaný za zábavu bohatých a hloupých, kteří pro potěšení utrácí peníze. Profesionální fotbal je ale byznys jako každý jiný," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články