Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šéf fotbalové disciplinárky Károlyi končí

Praha - Dlouholetý předseda disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi končí ve své funkci. Ve funkčním období nového předsedy svazu Ivana Haška nechce podle svých slov zastávat žádnou funkci. Spolu s Károlyim, který disciplinárce šéfoval jednadvacet let, odchází i všichni členové jeho komise. Informoval o tom deník Právo. Károlyi ale z fotbalu neodchází úplně. Zůstává totiž ve Výkonném výboru ČOV.

"Už na začátku uplynulého volebního období jsem se rozhodl, že to je naposledy a v dalším období už pokračovat nebudu. Těch jednatřicet let v disciplinárce je dost dlouhá doba pro tuto činnost," řekl Károlyi. O svém rozhodnutí vedle Haška, který jej už při své minulé kandidatuře ostře kritizoval, informoval i místopředsedu pro ligu Miroslava Kříže a ředitele oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubase.

Ligové shromáždění profesionálních klubů teď musí na úterním zasedání vybrat nového předsedu disciplinárky a všechny jeho členy. "Dnem 20. července 2009 abdikujeme na funkce předsedy, místopředsedy a členů DK ČMFS" stojí v Károlyiho sdělení. Vedle disciplinární komise bude ve hře i post předsedy komise rozhodčích a delegátů, kterou vede Luděk Macela.

Károlyi je o odchodu rozhodnutý definitivně. "V životě nastávají mimořádné či nepředvídatelné okolnosti. Ve fotbale to platí dvojnásob. Takovou situaci ve svém případě ale nepředpokládám," dodal pětapadesátiletý právník, který za svůj nejnáročnější případ během jednatřicetileté praxe považuje korupční kauzy z roku 2004.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články