Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Šéf ČMFS Mokrý chtěl odvolat Radu. Nesehnal hlasy

Praha - Předseda ČMFS Pavel Mokrý se pokusil sesadit Petra Radu z funkce trenéra české fotbalové reprezentace. Hlasování mělo probíhat prostřednictvím mailu, pro koučovo odvolání však byli jen tři členové výkonného výboru, několik dalších se hlasování ani nezúčastnilo. Rada tak nejspíš do nejbližšího zasedání výboru, které se uskuteční 8. dubna, zůstane ve funkci.

Kolem 18. hodiny byl podle Deníku Sport všem členům výkonného výboru ČMFS rozeslán e-mail, který inicioval Radovo odvolání. Důvodem měly být neuspokojivé výsledky v kvalifikaci na mistrovství světa 2010 a zároveň nereprezentativní jednání fotbalistů. Někteří z nich totiž prohru ještě ve středu večer oslavili alkoholem a za dámského doprovodu v jednom z pražských podniků.

"Domnívám se, že výkonný výbor tím prokázal svou akceschopnost, na některé věci je totiž třeba reagovat okamžitě," vysvětluje místopředseda Jaroslav Vacek. "V ty lidi bylo vloženo nějaké očekávání a oni tu důvěru nenaplnili. Čekali jsme, že někdo vyvodí z celé věci důsledky sám, nestalo se, tak jsme museli reagovat," dodává.

Podle informací serveru iDnes hlasovali pro odvolání Rady a realizačního týmu Mokrý, Vacek, Radek Bělák a Jaroslav Starka. Není však vyloučeno, že v příštích dnech se může hlasování opakovat, protože hlasování per rollam se nezúčastnilo všech dvanáct členů výboru.

"S odvoláním trenéra by muselo souhlasit sedm členů, což rozhodně není aktuální," uvedl Mokrý, podle kterého ale není vyloučeno, že v dalších dnech může mít hlasování jiný průběh. Pokud se však nestane nic nepředvídaného, bude se fotbalové vedení o Radově setrvání, či odvolání bavit na jednání 8. dubna.

Samotný Rada podle svého dnešního vyjádření na hodnotící tiskové konferenci rezignovat nechce. "Z boje utíkat nebudu. Pokud bude existovat alespoň malá šance na postup, nevzdáme se. A zda zůstanu trenérem, to je otázka pro někoho jiného. Pokud to bude chtít slyšet výkonný výbor, rád před něj předstoupím," uvedl reprezentační kouč.

Pavel Mokrý
zdroj: fotbal.cz
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články