Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šéf brazilského fotbalu: Obvinění z korupce je absurdní

Londýn - Prezident Brazilského fotbalového svazu Ricardo Teixeira chystá žalobu na bývalého šéfa anglického fotbalu Davida Triesmana. Ten jej v úterý obvinil, že si při volbě pořadatelů mistrovství světa řekl o úplatek výměnou za hlas pro Anglii. Triesmanovo tvrzení v britském parlamentu označil Teixeira za absurdní a za ubohý pokus ospravedlnit neúspěch anglické kandidatury. Ta s pouhými dvěma hlasy neprošla ani prvním kolem volby pořadatele MS pro rok 2018, kterým se nakonec stalo Rusko.

Triesman vedle Teixeiry obvinil další tři členy výkonného výboru FIFA, že si řekli o protislužbu za hlas pro šampionát v Anglii. Jmenoval také Trinidaďana Jacka Warnera, Paraguayce Nicolase Leoze a Worawiho Makudiho z Thajska.

Teixeira zdůraznil, že už dávno před volbou byly jihoamerické národní federace rozhodnuté hlasovat pro společnou kandidaturu Španělska a Portugalska.

Bouří se i Katar

Proti čerstvým obviněním se ohradil i Katar, který na prosincovém kongresu překvapivě získal organizaci šampionátu pro rok 2022. Jiný britský poslanec Damian Collins totiž obvinil další dva členy výboru FIFA Issoua Hayatoua a Jacquese Anoumu, že dostali 1,5 milionu dolarů za to, že při volbě pořadatele MS 2022 hlasovali pro tuto asijskou zemi. "Tato obvinění zůstanou neprokázaná, protože jsou lživá," uvedl katarský svaz v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články