Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Šéf Bohemians 1905: Stačilo by nám 29 bodů

Praha – Fotbalisté Bohemians 1905 se nacházejí v nezáviděníhodné situaci. Už jen dva body je dělí od sestupové příčky, v tradičním vršovickém klubu proto bijí na poplach. Novým impulsem mělo být angažování kouče Jozefa Webera, ani on však s klokany zatím nevyhrál. Podle ředitele klubu Ladislava Valáška se však nevzdají tak snadno. "Bojujeme o vítězství všude. I na Spartě," ujišťuje.

Bohemians 1905 nemají snadný los. O víkendu je doma čeká souboj s Mladou Boleslaví. Týden nato se střetnou s Olomoucí, chystají se i na rozjetou Příbram. Ligu pak zakončí zápasy se Spartou, Teplicemi a Slavií. "Vzhledem k tomu, jak se letos liga vyvíjí poněkud atypickým způsobem, by snad mohlo stačit 29 bodů," myslí si Valášek.

Klokani nezvítězili od 1. října minulého roku, kdy porazili Viktorii Žižkov 1:0. Od té doby samá prohra kromě tří remíz. Kádr mají Bohemians 1905 podle ředitele adekvátní rozpočtu, jenž se pohybuje mezi 50 až 60 miliony korun. "To není nejmenší číslo v lize," říká Valášek v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Podle něj se klub rozhodl jít cestou ekonomické zodpovědnosti. "Jinde utrácejí víc, než na co mají. Já jsem dostal úkol, abych klub nezadlužoval - a toho se držím."

V příštím roce by však mohl být rozpočet ještě nižší. "Nezájem některých akcionářů o klub se nedá vyloučit. Ale akcionářská struktura je naštěstí pestrá, je v ní i Družstvo fanoušků Bohemians. A to klub rozhodně nenechá padnout," ujišťuje.

Pokud by klub nakonec do druhé ligy sestoupil (nyní má 20 bodů, Baník Ostrava 18, poslední je Viktoria Žižkov s číslem 14), Valášek nevylučuje, že by se mohl vrátit zpátky do Ďolíčku. Odtud odešel hrát do Synot Tip Arény v Edenu poté, co stadion nesplňoval parametry pro první ligu. "Klub má dlouhodobou smlouvu o pronájmu, a to až do roku 2015. V té smlouvě jsou samozřejmě nějaké výpovědní lhůty a jiné mechanismy, ale to by bylo otázkou případných jednání."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články