Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sedmnáctka prohrála s Uzbekistánem a na MS končí

Torreón (Mexiko) - Čeští fotbalisté do 17 let skončili při své premiérové účasti na mistrovství světa v Mexiku už v základní skupině. Osudnou se jim stala dnešní porážka 1:2 s Uzbekistánem, která rozhodla o tom, že v tabulce obsadili poslední čtvrtou příčku. Svěřenci trenéra Josefa Csaplára přitom měli utkání dobře rozehrané. Uzbekistán sice nejprve nastřelil tyč, ale ve 23. minutě zahrál jeden z jeho obránců ve vápně rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil sparťanský útočník Juliš a svou druhou brankou na turnaji otevřel skóre.

Jenže minutu před koncem poločasu čeští mladíci o náskok přišli. Střílenou přihrávku si zpracoval Chakimov, nedal šanci brankářovi Zimovi a srovnal.  Češi se sice snažili ihned po změně stran získat vedení zpět, ale po několika nevyužitých šancích převzal otěže zápasu Uzbekistán. V 73. minutě rozhodl kapitán Machstalijev, který po hrubce české obrany poslal laciným gólem svůj tým do vedení.

Postupují i USA a Nový Zéland

Csaplárovi svěřenci se pak pustili do posledního náporu, ze kterého ovšem vytěžil Uzbekistán několik nebezpečných brejků. Brankář Zima sice vytáhl tři skvělé zákroky, ale jeho spoluhráči se již v ofenzivě neprosadili. Češi tak po úvodní prohře 0:3 s USA utrpěli druhou porážku a s turnajem se loučí už po základní skupině.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Uzbekistán

Trenér Josef Csaplár:

"Kluci jsou ještě mladí a poučí se z chyb, které tady na turnaji udělali. Věřím, že nám to pomůže do budoucna a že se vrátíme silnější."

"Pro nás je to velké zklamání. Opravdu jsme chtěli vyhrát a postoupit. Ve dvou úvodních zápasech jsme byli herně lepší, dnes to byl ale soupeř a postoupil zaslouženě. Přesto jsem stále spokojený s tím, co tady v Mexiku moji hráči předvedli," řekl trenér Csaplár.

Spolu s Uzbekistánem postupují USA i Nový Zéland, kterému po dnešní bezbrankové remíze s Američany stačily čtyři body k tomu, aby se vešel mezi čtyři nejlepší celky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články