Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sedmnáctka postoupila do závěrečných bojů o ME 2015

Andorra la Vella - Česká fotbalová reprezentace do 17 let vyhrála i třetí zápas úvodní části kvalifikace mistrovství Evropy a do závěrečných bojů o šampionát, který bude příští rok hostit Bulharsko, postoupila bez ztráty bodu. Svěřenci trenéra Václava Černého v Andoře porazili 1:0 Dánsko.

UEFA
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Kluci za dnešek zaslouží velkou pochvalu," řekl Černý. "Sehráli jsme nejlepší zápas v kvalifikaci a především první poločas byl velmi povedený. Ve druhém se hra vyrovnala, ale šli jsme za vítězstvím a dočkali se zasloužené odměny v podobě gólu," dodal.

O vítězství rozhodl v 53. minutě Daniel Turyna a český tým tak navázal na výhry nad domácí Andorrou (1:0) a Rumunskem (2:1), které ho doprovodí do poslední části kvalifikace. "Tři výhry v kvalifikaci jsou hodně pozitivní počin. Naši hráči v každém zápase ukázali srdce a charakter a uspěli jsme zaslouženě," uvedl Černý.

Los závěrečné části kvalifikace proběhne 3. prosince. Z osmi čtyřčlenných skupin postoupí na mistrovství vítězové a sedm nejlepších celků z druhých míst.

Kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let:

Česko - Dánsko 1:0 (0:0)

Branka: 53. Turyna. Sestava ČR: Jedlička - Kostl, Chaluš, Richter, Balvín - Miker (71. Freit), Sadílek, Král, Žežulka, Plachý (78. Souček) - Turyna (65. Lingr). Trenér: Černý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy