Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sedmnáctka podlehla Španělsku a Euro v Anglii si nezahraje

Druhé utkání, druhá porážka 0:2. Sen o účasti na fotbalovém mistrovství Evropy se českým reprezentantům do 17 let rozplynul. V závěrečné fázi kvalifikace o postup na ME se totiž museli v Olomouci sklonit před Španělskem. Vzhledem k úvodnímu nezdaru se Srbskem ztratili definitivně šanci získat vstupenku na prestižní turnaj a úterní výsledek proti Ukrajině už nebude hrát víceméně žádnou roli.   

Utkání Česko "17" - Španělsko "17"
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace

Češi drželi se soupeřem z Pyrenejského poloostrova krok do 30. minuty, ve které otevřel skóre pohotovými "nůžkami" Mollejo. "Byla to nádherná akce, těžko bránitelná. Španělé pak trochu změnili taktiku a ve druhém poločase si počkali na rychlý protiútok. Pro nás to pak bylo o to těžší," uvedl trenér národního týmu Radek Bejbl.

Konečný výsledek stanovil v 63. minutě Touaizi, který se v pokutovém území zbavil obránce Gabriela a rozvlnil síť podruhé. "Nemůžeme mít hlavy dole, klukům jsem to řekl hned v kabině. Máme před sebou už za tři dny důležitý zápas. Kluci mají v kariéře všechno před sebou, byť další šanci na Euro budou mít až za dva roky," dodal Bejbl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová sedmnáctka prohrála v Olomouci se Španělskem

Kvalifikace o postup na ME fotbalistů do 17 let - závěrečná fáze (Olomouc):

Česko - Španělsko 0:2 (0:1)
Branky: 30. Mollejo, 63. Touaizi.

Česko: Markovič - Halász, Gabriel, Hasala, Žilák - Holzer, Kodýdek (58. Radosta), Žambůrek, Penner, Kubáň (51. Krobot) - Firbacher (68. Vrba). Trenér: Bejbl.

Zdroj
ČT sport, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články