Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sedmnáctka na mistrovství Evropy vedla nad Iry, ale ti stihli vyrovnat

Dva zápasy, dva body. To je bilance fotbalové reprezentace do sedmnácti let na mistrovství Evropy jejich věkové kategorie v Irsku po dvou zápasech ve skupině. Poté, co v úvodním utkání remizovali 1:1 s Belgií, ve druhém uhráli stejný výsledek s výběrem pořádající země.

Utkání ČR - Belgie
zdroj: UEFA

V prvním poločase musel zasahovat irský gólman Bazuna, který je členem akademie Manchesteru City, až v poslední minutě. A jeho protějšek Stejskal jen sedm minut před ním. To jasně vyjadřovalo, kolik se toho před oběma brankami událo. Český celek se pokoušel zahrozit hlavně přes Toulu, který však zůstával často až příliš osamocen, toho podporoval hlavně Pech.

Až ve druhém poločase se začali mladí čeští reprezentanti prosazovat. Zvýšili pohyb, víc si dovolovali a v 63. minutě se jim to vyplatilo. Po autu zatáhl Vojatschke míč do pokutového území Irů, poslal ostrý balon do malého vápna, tam jej odkopl jeden z obránců přímo k Sejkovi, který krátce před tím střídal, a prvním dotekem prostřelil všechno.

Irové pak museli zabrat. Tlačili se před českou branku, vytvořili si několik závarů, ale na změně skóre se to dlouho neprojevilo. Až v 88. minutě přeletěl dlouhý míč z rohu až před stopera Omobamideleho, který zblízka prostřelil Stejskala.

Jestli český celek postoupí ze skupiny, se tak bude rozhodovat až ve čtvrtek, kdy tým trenéra Kotala hraje s Řeckem. To ve včerejším zápase podlehlo Belgii 0:3. Ze skupiny postoupí první dva celky.

Skupina A:

Irsko - Česko 1:1 (0:0)
Branky: 88. Omobamidele - 63. Sejk. ČK: 90.+4 Ebosele (Irsko).

Sestava ČR: Stejskal - Koželuh, Starý, Hellebrand, Kurka - Hroník, Hájek - Pech, Ritter (85. Gedeon), Wojatschke (84. Šilhart) - Toula (63. Sejk). Trenér: Kotal.

Belgie - Řecko 3:0 (2:0)

Pořadí: 1. Belgie 4, 2. Česko 2, 2. Irsko 2, 4. Řecko 1.

Skupina B:

Nizozemsko - Anglie 5:2, Francie - Švédsko 4:2.

Pořadí: 1. Nizozemsko 6, 2. Francie 4, 3. Anglie 1, 4. Švédsko 0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články