Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Scolari: Za mým odvoláním z Chelsea stojí i Čech

Londýn - Brazilský fotbalový trenér Luiz Felipe Scolari po půl roce znovu promluvil o důvodech svého odvolání z londýnské Chelsea. Za hlavní problém opět označil špatný vztah s některými hráči, mezi kterými figuroval i český brankář Petr Čech spolu s Didierem Drogbou a Michaelem Ballackem. "Pravými majiteli současného fotbalu jsou hráči. Trenér ve většině evropských klubů je nemá šanci zpacifikovat, protože ten, kdo je propuštěn jako první, je právě trenér. A hráči to dobře vědí," uvedl šedesátiletý Scolari v rozhovoru pro brazilský deník O Globo.

"To byl můj problém v Chelsea. Drogba, Ballack a Čech nebrali moje tréninkové metody a mé názory," dodal bývalý trenér brazilské a portugalské reprezentace, který nyní působí na lavičce Bunjodkoru v Uzbekistánu. 

O tom, že za jeho odvoláním stojí právě trojice hráčů Drogba, Ballack a Čech, hovořil Scolari již krátce po svém odvolání. Tehdy Čech sice potvrdil, že měl s koučem problémy, ale odmítl, že by se podílel na jeho odvolání.

Britský bulvární deník The Sun k tomu napsal, že jejich vzájemný problém spočíval zejména v trenérovi brankářů Christophu Lollichonovi, který pracoval s Čechem již v jeho předchozím působišti ve francouzském Rennes. Scolari ho chtěl nahradit Brazilcem Carlosem Pracidellim. 

"Petr měl opravdu se Scolarim problémy, ale ty plynuly jen z toho, že se trenér pletl do jeho tréninkového programu," řekl tehdy Sunu nejmenovaný Čechův přítel.

Logo fotbalového klubu Chelsea Londýn
zdroj: chelseafc.com
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články