Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Scolari bude trénovat Rivalda v uzbeckém Bunjodkoru

Taškent - Věhlasný brazilský trenér Luiz Felipe Scolari bude trénovat v Uzbekistánu. Šedesátiletý kouč, který byl v únoru odvolán z lavičky Chelsea, se upsal na rok a půl klubu FC Bunjodkor. V týmu uzbeckého mistra se Scolari setká s dalším slavným krajanem Rivaldem, který do Taškentu přestoupil loni v létě. Bývalý nejlepší fotbalista světa pomohl bohatému klubu vyhrát ligu i domácí pohár a prodloužil smlouvu až do roku 2011.

Scolari se ujme nové funkce 1. července. "Uzbecký fotbal zažívá úspěšné období, což platí obzvlášť o Bunjodkoru, který prošel za poslední čtyři roky dynamickým vývojem. Výstavba nového stadionu, který má být otevřen příští rok na jaře, bude znamenat pro klub začátek další éry. Vím, že jsem na správném místě, ve správný čas a se správnými lidmi," uvedl na klubovém webu kouč, jenž získal s Brazílií titul mistrů světa v roce 2002 a posléze slavil úspěchy také s portugalskými fotbalisty. Loni Bunjodkor dovedl k historickým úspěchům další slavný Brazilec Zico.

"Scolari je finančně zajištěn, na druhé straně Brazilci nikdy nepodceňovali rozvojové země arabského nebo asijského světa. Scolari se vyzná ve všech koutech světa, pro něj je to pouze další práce," dodal k tomu sportovní novinář Stanislav Hrabě.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články