Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Schumacher si letošní Ferrari před Valencií nezkusí

Londýn - Němec Michael Schumacher nedostane před svým návratem do formule 1 možnost vyzkoušet si letošní model Ferrari F60. S žádostí týmu o jednodenní výjimečný test nesouhlasila stáj Williams. Sedm týmů - McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP, Red Bull Racing a Toro Rosso - souhlasilo, aby si sedminásobný mistr světa Schumacher vůz vyzkoušel, ale k povolení mezinárodní federace FIA požadovala souhlas všech stájí jezdících mistrovství světa. Testování v sezoně nejsou podle pravidel povolená.

"Návrat Michaela Schumachera vítáme, ale faktem je, že testování v sezoně je přísně zakázáno a dodržují to všechny týmy," uvedl v tiskové zprávě šéf stejnojmenného týmu Frank Williams. Odvolával se na to, že devatenáctiletý Jaime Alguersuari, který rovněž naskočil sezony až v jejím průběhu, také neměl možnost před Velkou cenou Maďarska vůz Toro Rosso otestovat. "Nevidíme mezi případy Alguersuari a Schumacher žádný rozdíl. Byl by to odklon od pravidel a precedens do budoucna," doplnil. 

Podle Franka Williamse by jeho stáj v případě nutnosti jako náhradníka zvolila testovacího pilota. "Z důvodu zajištění férovosti a plynulosti soutěže, a proto jsme byli proti testování před Velkou cenou Evropy," konstatoval Williams. 

Schumachera, který nahradí těžce zraněného brazilského jezdce Felipeho Massu, čeká sledovaný návrat 23. srpna ve Valencii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články