Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Schürrle potopil hattrickem Fulham a Chelsea je na čele už o čtyři body

Londýn - Tři branky Andrého Schürrleho dovedly Chelsea k výhře nad městským rivalem Fulhamem 3:1 a osamostatnily ji na čele už o čtyři body. Arsenal i s Tomášem Rosickým v sestavě překvapivě naopak prohrál na hřišti Stoke 0:1 a klesl na třetí místo, kam ho zásluhou lepšího skóre sesadil Liverpool po výhře 3:0 v Southamptonu. V dalším ze zápasů se dařilo Newcastlu, který venku předčil Hull 4:1. 

André Schürrle skóruje proti Fulhamu
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Walsh

Na stadionu Fulhamu padaly v londýnském souboji branky až ve druhém poločase. Schürrle, letní posila z Leverkusenu, otevřel pro Chelsea skóre v 52. minutě - technickou střelou zakončil svůj únik po přihrávce Edena Hazarda. Další dvě branky pak třiadvacetiletý útočník vtěsnal do čtyř minut. Nejprve z hranice velkého vápna zvýšil na 2:0 a po přihrávce Fernanda Torrese v 69. minutě vstřelil třetí gól. O další čisté konto připravil Petra Čecha šestnáct minut před koncem Nizozemec Johnny Heitinga.

Arsenal na Stoke nestačil
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

Chabou bilanci Arsenalu na hřišti Stoke potvrdili hosté i tentokrát. O jejich prohře rozhodl z penalty v 76. minutě Jonathan Walters, když předtím zahrál rukou v pokutovém území Laurent Koscielny. Trenér Arséne Wenger nevyhrál na Brittania Stadium již osmý zápas v řadě. Naopak domácí Mark Hughes je prvním koučem v Premier League, který dokázal porazit Arsenal se čtyřmi různými kluby - předtím se mu to podařilo s Blackburnem, Manchesterem City a Queens Parkem.

Liverpool poslal do vedení už po šestnácti minutách nejlepší střelec ligy Luis Suárez, který prolomil čtyřzápasový gólový půst a díky 24. trefě vede tabulku střelců. V 58. minutě se Suárez proměnil v asistenta a jeho přihrávku uklidil do branky Raheem Sterling. Definitivní jistotu pak dal svému týmu v nastaveném čase z penalty kapitán Steven Gerrard.

Náskok Arsenalu na čtvrtý Manchester City zůstává dvoubodový. Citizens však mají dvě utkání k dobru.

Aston Villa se po čtyřech bodových ztrátách dočkala výhry, když porazili Norwich 4:1. Dvě branky vstřelil útočník Christian Benteke, který zaznamenal osmou a devátou ligovou trefu v sezoně. Tým z Birminghamu se díky zisku tří bodů posunul v tabulce na jedenácté místo.

Vše podstatné se v utkání stalo v prvním poločase. Hosty poslal nejprve ve třetí minutě do vedení Wes Hoolahan, pak si ale vzal slovo Benteke, který dvěma góly během dvou a půl minuty převážil skóre na stranu domácích. Obzvláště povedená byla jeho první branka, kdy si zpracoval na prsou centrovaný míč a nůžkami nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Ještě do přestávky přidali domácí další dva zásahy díky trefě Leandra Bacuny a vlastnímu gólu hostujícího kapitána Sebastiena Bassonga. Teprve podruhé v historii Premier League tak dokázala Aston Villa vstřelit v prvním poločase čtyři branky. Podobný kousek se jejím hráčům povedl jen v roce 1995 v duelu s Wimbledonem.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Everton - West Ham United 1:0 (81. Lukaku), Fulham - Chelsea 1:3 (74. Heitinga - 52., 65. a 69. Schürrle), Hull - Newcastle 1:4 (46. Davies - 10. a 55. Sissoko, 42. Rémy, 90.+3 Anita), Stoke - Arsenal 1:0 (76. Walters z pen.), Southampton - Liverpool 0:3 (16. Suárez, 58. Sterling, 90.+5 Gerrard z pen.), Aston Villa - Norwich 4:1 (25. a 27. Benteke, 37. Bacuna, 41. vlastní Bassong - 3. Hoolahan), Swansea - Crystal Palace 1:1 (25. De Guzman - 83. Murray z pen.), Tottenham - Cardiff 1:0 (28. Soldado).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články