Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Schováváme se a pomalu si nejsme schopní ani nahrát, kritizoval Rezek

Velkou frustraci zažíval po prohraném utkání se Slováckem příbramský kapitán Jan Rezek. Jeho tým nevyhrál už třináct zápasů a je poslední v tabulce. Po porážce 1:4 Rezek zkritizoval celý tým.

Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Chybí nám všechno, dostáváme góly, nedáváme je. Zdá se mi, že ani v soubojích nežijeme tím, jak bychom měli žít, když se hraje o sestup. Měli bychom jít hrát fotbal, vždyť si nejsme pomalu ani schopní nahrát, schováváme se," řekl Rezek.

"Vím, že někteří kluci jsou v téhle situaci poprvé, že není příjemné hrát pod takovým tlakem padáku. Ale situace, kdy bude ještě hůř, teprve přijdou na konci sezony, kdy budeme hrát baráž. Nebo ji možná hrát nebudeme. Situace bude ještě horší. Musíme se zlepšit úplně ve všem," uvedl sedmatřicetiletý záložník.

S ohledem na své zkušenosti si uvědomuje, že by společně s o půl roku starším Miroslavem Slepičkou měl ostatní táhnout. "Teď je otázka, jestli jsou si sami kluci schopní uvědomit, o co se hraje, nebo si z toho dělají srandu. Říkáme si to tady už dva měsíce, bohužel se to vůbec nijak neprojevuje," konstatoval Rezek.

"Nechci to házet na mladé kluky. Všichni se musíme zlepšit. Na hřišti musí být i s hráči z lavičky 18 vlčáků a ne 18 ovcí. Momentálně jsme na tom tak, že jsme ovce a že si jdeme zahrát fotbal a je to katastrofa," prohlásil trojnásobný vítěz české ligy.

Proti Slovácku prohrávali Středočeši už po 16 minutách 0:3. "Dostáváme góly jako z okresního přeboru. Dnešní zápas je vyvrcholení druhé poloviny podzimu. Kdyby dneska přijeli žáci Starého Města, tak nám ty tři góly dají taky. Slovácko nás dneska vyškolilo úplně ve všem, zasloužená výhra hostů. Pro mě je nepochopitelné, jakým způsobem dokážeme dostat branky a sami se na gól nadřeme. Hrozné zklamání," řekl Rezek.

Věří, že se Příbram v nejvyšší soutěži zachrání stejně jako v minulém ročníku, kdy zvládla baráž s Brnem. "Neskládáme zbraně, ale jestli se budeme prezentovat takhle, tak to bude marný boj," uvedl někdejší hráč Teplic, Sparty či Plzně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články