Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Scholes: V reprezentaci jsem skončil i kvůli spoluhráčům

Manchester - Bývalý fotbalista Paul Scholes si myslí, že angličtí reprezentanti upřednostňují osobní prospěch a slávu před kolektivními úspěchy. Sobectví spoluhráčů bylo i jedním z důvodů, proč se v roce 2004 rozhodl v devětadvaceti ukončit reprezentační kariéru. "Prostě jsem už toho měl dost. Když jdete hrát za tým, chcete být jeho součástí. Ale jsou tu (v anglické reprezentaci) jednotlivci, kterým jde jen o jejich vlastní slávu. Místo lehké přihrávky na deset metrů budou raději přihrávat na osmdesát, aby si jich lidé všimli," řekl Scholes.

"Vždycky jsem měl pocit, že hráči z menších týmů používají reprezentaci jako cestu do předních klubů. Myslím, že jsou to sobečtí lidé. To je vůbec největší problém anglických hráčů - většina z nich jsou příliš velcí sobci. Když se podíváte na Španělsko, je to přesně naopak, ti hráči hrají jeden za druhého. Nedělají věci, které by neprospěly týmu," uvedl ryšavý záložník.

Naopak odmítl, že by z národního týmu odešel kvůli tomu, že ho trenér Sven-Göran Eriksson stavěl na nezvyklý levý kraj středové řady. "Hrát nalevo mi nedělalo problém, hrál jsem tam i v klubu, a to i v mých nejvydařenějších zápasech," uvedl Scholes.

Hráč, který v květnu definitivně uzavřel sportovní kariéru a stal se jedním z trenérů Manchesteru United, odešel z reprezentace v roce 2004. Tehdy prohlásil, že je pro něj důležitější rodina a klubové úspěchy. I přes spekulace o návratu po nástupu Steva McClarena na místo trenéra v roce 2006 a Fabia Capella v roce 2010 už národní dres neoblékl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články