Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Scholes rozhodl zápas s Wiganem, Arsenal rozstřílel Southampton

Londýn - Veterán "Red Devils" Paul Scholes rozhodl při svém sedmistém utkání za Manchester United zápas s Wiganem. Úřadující vicemistr ve čtvrtém kole Premier League i díky jeho příspěvku porazil Wigan 4:0. Naopak již podruhé v sezoně ztratil body obhájce titulu Manchester City, který remizoval 1:1 se Stoke. Chelsea s Petrem Čechem hrála bez branek v derby s Queens Parkem, ale zůstala v čele tabulky. Zadařilo se londýnskému Arsenalu, který i díky dvěma vlastním gólům Southamptonu vyhrál hladce 6:1.

Scholes slaví gól za United
zdroj: ISIFA

Sedmatřicetiletý Scholes, který loni na pět měsíců ukončil kariéru, otevřel skóre domácího duelu v 51. minutě. Dvanáct minut nato pojistil vedení Hernández a napravil své zaváhání při pokutovém kopu z úvodu utkání. Na konečných 4:0 upravily premiérovými góly za United letní nákupy Büttner a Powell.

Vedle Scholese si v dnešním duelu na Old Trafford připsala jubilejní start za "Rudé ďábly" ještě další dvojice veteránů. Obránce Rio Ferdinand zarovnal počet startů na 400 a šestisté ligové utkání za klub odehrál Ryan Giggs. "Pro všechny tři je to další ozdoba kariéry. Zároveň je to i vzor pro mladé hráče, kteří vidí, čeho všeho mohou dosáhnout, když fotbalu něco obětují," uvedl trenér United Alex Ferguson.

Konkurenční Manchester City na hřišti Stoke brzy prohrával po gólu Crouche, ještě před poločasem ale vyrovnala při svém debutu posila z Benfiky Lisabon García. Další branka už ale nepadla a hosté tak brzy poztráceli čtyři body. Stoke, za které na poslední minuty naskočil debutující někdejší útočník Manchesteru United, Newcastlu či Liverpoolu Michael Owen, má na kontě čtyři remízy. Dvě z nich ale byly na úkor favorita, předchozí "obětí" Stoke byl Arsenal.

Chelsea sice potřetí v sezoně udržela čisté konto, jenže napoprvé vyšla gólově naprázdno. Na nepřátelsky naladěném stadionu Loftus Road zastínily předzápasové tradice průběh utkání. Obránce QPR Anton Ferdinand si totiž podle očekávání odmítl potřást rukou s Johnem Terrym, kterého v předchozí sezoně nařkl z rasistických urážek. Pravici nepodal ani bekovi Ashleymu Coleovi, jehož výpověď v červenci přispěla k tomu, že byl Terry u soudu zproštěn obvinění.

Na střelecké trápení z úvodu sezony dal zapomenout Arsenal, který nabídl gólově nejbohatší utkání nové sezony, když rozstřílel 6:1 Southampton. K výhře Fulhamu 3:0 nad West Bromwichem pomohl svými premiérovými brankami Bulhar Dimitar Berbatov. Aston Villa ukončila vítězstvím 2:0 nad Swansea třináctizápasovou sérii bez vítězství v anglické lize.

Trápící se Liverpool prohrával na hřišti Sunderlandu po brance Fletchera, druhou porážku v řadě odvrátil až v 71. minutě po vytrvalém tlaku Suárez. "Reds" se sice díky remíze 1:1 posunuli ze sestupových příček, ale na kontě mají jen dva body a poprvé od ročníku 1911/12 nevyhráli ani jediný z úvodních čtyř ligových zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články