Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Scholes při návratu do anglické ligy pomohl gólem k výhře United

Londýn - Fotbalový veterán Paul Scholes oslavil návrat do anglické ligy vítězným gólem a pomohl Manchesteru United k domácí výhře 3:0 nad Boltonem. Obhájci titulu se bodově dotáhli na městského rivala Manchester City. Vedoucí celek Premier League má však k dobru pondělní duel s Wiganem. Chelsea s reprezentačním brankářem Petrem Čechem porazila Sunderland 1:0 a upevnila si čtvrtou pozici v tabulce. 

Paul Scholes zpět v Manchesteru United
zdroj: AP autor: Tim Hales

Sedmatřicetiletý záložník Scholes, jenž si obnovenou soutěžní premiéru za "Rudé ďábly" připsal už v nedělním utkání Anglického poháru, se trefil poprvé od srpna 2010. V nastavení prvního poločasu poslal domácí do vedení přízemní střelou do odkryté branky.

V druhém poločase zvýraznili náskok United útočník Danny Welbeck a další středopolař Michael Carrick. Nejlepšího domácího střelce Waynea Rooneyho tak ani nemuselo příliš mrzet, že ve 22. minutě neproměnil penaltu. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona napravili nedávné porážky od Blackburnu a Newcastlu a dál zůstávají ve hře o obhajobu titulu.

Petr Čech přerušil v Premier League šestizápasovou sérii bez čistého konta a celkově popáté v této sezoně v brance Chelsea neinkasoval. Jeho tým si připsal teprve druhou výhru z posledních šesti ligových duelů. Jediný gól "Blues" zařídil na stadionu Stamford Bridge ve třinácté minutě záložník Frank Lampard. Výrazný podíl na brance však měl trápící se Fernando Torres, jehož akrobatický volej se odrazil od břevna před osamoceného spoluhráče.

Třetí Tottenham doma jen remizoval 1:1 s Wolverhamptonem a nedokázal udržet krok s Manchesterem United. Body ztratil také Liverpool, který na svém hřišti uhrál bezbrankovou remízu se Stoke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články