Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Schmeichel: Do branky proti Česku bych si věřil

Marbella (Španělsko) - Přestože gólman Kasper Schmeichel za Dánsko zatím nastoupil jen v poslední nepovedené přípravě v Makedonii (0:3), do pátečního utkání kvalifikace mistrovství světa s českými fotbalisty by si věřil. Syn brankářské legendy Petera Schmeichela už prý během své kariéry odehrál podobně těžké duely.

Kasper Schmeichel
zdroj: Gettyimages Editorial

Gólman druholigového anglického Leicesteru zatím neví, zda si v pátek v Olomouci připíše svůj druhý reprezentační start. Trenér Morten Olsen dosud neoznámil, zda mezi tři tyče postaví Schmeichela, nebo jednoho z jeho konkurentů Jespera Hansena či Stephana Andersena.

Kasper Schmeichel:

"Je to úplně otevřené, protože proti mně stojí dva dobří brankáři. Samozřejmě ale doufám, že kouč vybere mě. Kdybych chytal, neměl bych s tím problém. Už jsem v kariéře odehrál opravdu velké zápasy, včetně manchesterského derby."

Na svůj nepovedený únorový debut v Makedonii, v němž během půlhodiny inkasoval tři branky, už nemyslí. "Není legrace, když máte v reprezentační statistice jen jednu porážku, ale určitě se ji pokusím vymazat. Ve fotbale jsem se naučil myslet dopředu," uvedl bývalý brankář Manchesteru City.

Pochvaloval si přípravný kemp ve španělské Marbelle, kde národní tým kvůli silným mrazům v Dánsku před utkáním s Českem trénoval. "Každému to dodalo potřebný impulz," řekl Schmeichel. Sám se cítí v životní formě. "V posledních letech jsem nastupoval pravidelně, takže z toho pohledu jsem zkušenější a vyzrálejší. Nikdy jsem na tom nebyl líp. Cítím se zdravý a ve formě, takže teď je na trenérovi, koho vybere do branky," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články