Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Schickův gól z půlky aspiruje na nejkrásnější trefu podle FIFA

Už jednu anketu jeho krásná trefa  z poloviny hřiště ovládla, nyní Patrik Schick usiluje o další triumf. Dalekonosný gól z úvodního zápasu české reprezentace na mistrovství Evropy proti Skotsku se uchazí o cenu Ference Puskáse za nejhezčí trefu roku 2021. Spolu s ním se o ocenění FIFA uchází dalších deset fotbalistů.

Schick v červnu v Glasgow využil vyběhnutí brankáře Davida Marshalla a trefou ze 49,7 metru se postaral o gól z největší vzdálenosti v historii evropských šampionátů. Proti Skotsku poté druhou trefou zařídil výhru 2:0 a celkem na šampionátu zaznamenal pět branek.

Útočník Leverkusenu, který se výraznou měrou podílel na postupu českého výběru do čtvrtfinále, nastřílel stejně gólů jako hvězdný Cristiano Ronaldo. Nejlepším střelcem turnaje byl díky většímu počtu přihrávek vyhlášen portugalský kapitán.

Schickův lob v létě vyhrál anketu UEFA o nejhezčí gól evropského šampionátu. Ucházel se také o ocenění za nejlepší branku v soutěžích UEFA, trofej ale nakonec získal akrobatický gól Mehdiho Taremiho ze čtvrtfinálové odvety Ligy mistrů proti Chelsea. Útočník Porta je v nominaci i na cenu FIFA, o které budou v hlasování rozhodovat bývalí hráči a také fanoušci na webu federace. Vyhlášení výsledků se uskuteční 17. ledna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články