Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Schickova rána z půlky se dostala do užší nominace na nejhezčí branku roku podle FIFA

Už nyní se dá říct, že je to oficiálně jedna ze tří nejhezčích tref roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Dalekonosná rána Patrika Schicka z půlky hřiště z utkání české reprezentace proti Skotsku na Euru byla vybrána do užšího výběru na cenu Ference Puskáse. Spolu s kanonýrem Leverkusenu zůstali ve hře o ocenění Argentinec Erik Lamela a Íránec Mahdí Taremí.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Skotsko - Česko: Schick - 0:2 (52. min.)

Schick v červnu v Glasgow využil vyběhnutí skotského brankáře Davida Marshalla a lobem ze 49,7 metru vstřelil gól z největší vzdálenosti v historii evropských šampionátů. Úchvatnou trefou zvýšil na konečných 2:0. Celkem na turnaji skóroval pětkrát a ve střelecké tabulce skončil druhý za útočníkem Cristianem Ronaldem jen kvůli tomu, že hvězdný Portugalec měl při stejném počtu branek na kontě o asistenci navíc.

Schick se nejprve dostal mezi 11 uchazečů o Puskásovu cenu a nyní ho FIFA zařadila mezi finálovou trojici. Vedle českého kanonýra se o vítězství ucházejí útočník Porta Taremí s parádním gólem "nůžkami" v dubnovém čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea a záložník Lamela, který ještě před svým letním příchodem do Sevilly v dresu Tottenhamu v březnovém utkání anglické ligy proti Arsenalu pohotově překřížil nohy a skóroval kopem zvaným "rabona".

Schickův lob v létě podle očekávání vyhrál anketu UEFA o nejhezčí gól evropského šampionátu. Ucházel se také o ocenění za nejlepší branku v soutěžích UEFA, trofej ale nakonec získal Taremí. Vyhlášení výsledků Puskásovy ceny se uskuteční v Curychu 17. ledna, kdy FIFA oznámí také vítěze ostatních kategorií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články