Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Schickova paráda k bodům nestačila, Zemanova Pescara sestupuje

Milán - Desátá branka Patrika Schicka v letošním ročníku Serie A neodvrátila nečekanou porážku Sampdorie s o záchranu bojujícím Crotone. To Pescara trenéra Zdeňka Zemana už má jistotu, že se v nejvyšší soutěži neudrží. Rozhodla o tom porážka 1:4 s druhým AS Řím. Tým z hlavního města tak i nadále ztrácí osm bodů na vedoucí Juventus. Obhájce titulu doma rozstřílel Janov 4:0. Nejdivočejší zápas ale odehrála Fiorentina, která porazila Inter 5:4.

Patrik Schick překonává brankáře Crotone
zdroj: DPA autor: HOCH ZWEI / Italy Photo Press

Schick rozvlnil síť Crotone už v 18. minutě, jeho brance však předcházel těsný ofsajd a gól nebyl uznán. O tři minuty později ale český forvard předvedl překrásnou individuální akci, když si sebevědomě obhodil obránce a poté chladnokrevně překonal gólmana Cordaze. Odchovanec pražské Sparty je nejmladším hráčem s alespoň deseti zásahy v této sezoně.

Fernandes mohl následně poslat Sampdorii do dvougólového vedení, jenže trefil pouze břevno. V 68. minutě hosté vyrovnali a obrat dokonal těsně před koncem Simy. Crotone z posledních čtyř zápasů získalo deset bodů, přesto zůstává na sestupové osmnácté příčce o pět bodů za Empoli, které nečekaně dobylo slavné San Siro.

AC Milán sice od začátku zápasu tlačil, do vedení se nicméně dostali hosté, když se po El Kaddúrího centru trefil Mčedlidze. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly měli možnost po přestávce vyrovnat, ale Suso nepřekonal z penalty Skorupského.

Jeho zaváhání potrestalo Empoli druhým gólem, do střelecké listiny se zapsal Thiam. Domácí rychle zareagovali zásluhou Lapaduly, na body ale nedosáhli a po čtyřech duelech poprvé nebodovali.

Utkání mezi Fiorentinou a Interem Milán přineslo devět branek
zdroj: ČTK autor: sportfotodienst

Pescara na Římany nestačila

Zeman, který v květnu oslaví sedmdesátiny, se vrátil na lavičku Pescary v únoru a hned po jeho nástupu si mužstvo připsalo druhou výhru v sezoně, když deklasovalo FC Janov 5:0. Z následných osmi zápasů ale poslední celek tabulky vytěžil jen dva body.

Římský klub vyhrál venku popáté za sebou. Po několika nevyužitých šancích o tom rozhodl vydařeným závěrem prvního poločasu, kdy se nejprve zblízka trefil Strootman a v nastavení vstřelil druhou branku hostů Nainggolan.

Po návratu z kabin přidal ještě dva góly Salah, až pak domácí snížili. Nejlepší střelec Serie A Džeko, autor 25 branek v sezoně, se proti obraně Pescary neprosadil a v 70. minutě střídal.

Zdeněk Zeman
zdroj: AFLO autor: Maurizio Borsari

"Stará dáma" doma opět vyučovala

Juventusu se povedl start zápasu s Janovem a už po osmnácti minutách vedl o dvě branky, když na Muňozův vlastní gól záhy navázal Dybala. V závěru poločasu přidal třetí zásah chorvatský kanonýr Mandžukič.

Po změně stran navíc stoper Bonucci předvedl z vlastní poloviny fantastické sólo a individuální akci zakončil přesnou střelou - 4:0. Skórovat mohli také Marchisio, Higuaín či Asamoah, jejich pokusy nicméně skončily na brankové konstrukci.

Obhájce titulu vyhrál v této sezoně všech 17 domácích duelů při skóre 44:8. Tabulku Serie A vede s náskokem jedenácti bodů před AS Řím, jenž má k dobru pondělní dohrávku na půdě poslední Pescary.

Ve Florencii byly k vidění střelecké hody

Fiorentina se ujala ve 23. minutě vedení po pěkné narážečce Vecina a Miliče, kterou zakončil prvně jmenovaný. Milánský celek však ještě do přestávky dokázal skóre otočit zásluhou Perišiče s Icardim.

Krátce po změně stran mohl srovnat z pokutového kopu Bernardeschi, jeho pokus o dloubáček ale brankář Handanovič stihl vykopnout. Domácí to nicméně dlouho nemrzelo, protože zhruba po hodině hry dvěma slepenými góly Astoriho a Vecina opět vedli. Pohádkovou desetiminutovku "Fialek" završil v 70. minutě Khouma Babacar.

Hosté poté úplně otevřeli hru a branky padaly dál. Nejprve zvýšil na 5:2 po rychlém brejku opět Babacar, ale góly z 88. a 91. minuty zkompletoval hattrick Icardi. Další gól ovšem Inter Milán nevstřelil.

Neapol po šesti triumfech za sebou remizovala

Všechny čtyři branky poledního duelu padly až ve druhém poločase. Nejprve zužitkoval Callejónův centr Mertens a hosté vedli. Domácí však dokázali stav otočit. V 59. minutě po Hamšíkově chybě skóroval Berardi a deset minut před koncem dokonal obrat střídající Mazzitelli. Mezitím Neapol dvakrát trefila brankovou konstrukci. Bod jí zachránil až pět minut před koncem další náhradník Milik, který se prosadil poprvé po vleklém zranění.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

Bergamo - Boloňa 3:2 (3. Conti, 14. Freuler, 75. Caldara - 16. Destro, 61. Di Francesco), Fiorentina - Inter Milán 5:4 (23. a 64. Vecino, 70. a 79. Babacar, 63. Astori - 34., 88. a 90.+2 Icardi, 29. Perišič), Sassuolo - Neapol 2:2 (59. Berardi, 80. Mazzitelli - 52. Mertens, 85. Milik), AC Milán - Empoli 1:2 (72. Lapadula - 40. Mčedlidze, 67. Thiam), Chievo - FC Turín 1:3 (65. Pellissier - 52. Ljajič, 56. Zappacosta, 75. Falqué), Lazio Řím - Palermo 6:2 (21., 24. z pen. a 26. Keita, 8. a 10. Immobile, 90.+1 Crecco - 46. a 52. Rispoli), Sampdoria Janov - Crotone 1:2 (21. Schick - 67. Falcinelli, 80. Simy), Udine - Cagliari 2:1 (70. Perica, 73. Angella - 86. Borriello), Juventus Turín - FC Janov 4:0 (17. vlastní Muňoz, 18. Dybala, 41. Mandžukič, 64. Bonucci), Pescara - AS Řím 1:4 (84. Benali - 48. a 60. Salah, 44. Strootman, 45. Nainggolan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články