Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Schickova "gólparáda" nadchla San Diego, AS Řím přesto utrpěl debakl

Prestižní International Champions Cup, do kterého se v letošním ročníku přihlásilo osmnáct elitních evropských klubů, pokračoval pěti zápasy. V americkém San Diegu nastoupili fotbalisté AS Řím proti Tottenhamu a krásnou individuální akcí zakončenou gólem se blýskl Patrik Schick. "Giallorossi" ovšem brzké vedení neudrželi - pod jednoznačnou porážku 1:4 se dvěma brankami podepsali Fernando Llorente s Lucasem Mourou.  

Patrik Schick (vpravo) se raduje z gólu proti Tottenhamu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Orlando Ramirez

Dvaadvacetiletý český reprezentant otevřel skóre už ve 3. minutě. V pokutovém území si zpracoval přihrávku Pastoreho, efektní kličkou obelstil Daviese i Cartera-Vickerse a pohotovou střelou nedal sebemenší šanci brankáři Vormovi.

Během letního přípravného období skóroval už pětkrát a je nejlepším kanonýrem celku z věčného města. Daří se mu mimo jiné "prodat" letní individuální trénink. "Mám tři týdny dovolené, ale odpočívat budu jen týden. Začnu na sobě sám pracovat, protože chci být připraven na novou sezonu," uvedl v červnu.

Londýnský tým však na Schickovu trefu razantně odpověděl – v 18. minutě vedl 2:1. Zkušený Llorente nejprve ve vzdušeném souboji předčil Manolase, nechytatelnou hlavičkou vyrovnal a následně dorazil do sítě pohotový volej Lucase.

Brazilec, který přestoupil do mužstva vedeného koučem Mauriciem Pochettinem v polovině uplynulého ročníku z Paris Saint-Germain, poté převzal úlohu střelce. První gól mu připravil milimetrově přesným centrem Aurier a těsně před koncem prvního poločasu stanovil konečný výsledek tvrdou ranou z hranice velkého vápna. 

International Champions Cup letos zavítá do 22 měst v osmi zemích na třech kontinentech a účastní se ho 18 klubů včetně finalistů Ligy mistrů Realu Madrid a Liverpoolu.

International Champions Cup

AS Řím - Tottenham 1:4 (1:4)
Branky: 3. Schick - 9. a 18. Llorente, 28. a 44. Lucas.

Manchester City - Liverpool 1:2 (0:0)
Branky:
57. Sané - 63. Salah, 90. Mané z pen.

Juventus - Bayern Mnichov 2:0 (2:0)
Branky: 32. a 40. Favilli.

AC Milán - Manchester United 1:2 po penaltovém rozstřelu (1:1)
Branky:
15. Suso - 12. Sanchéz, rozh. penalta Herrera.

Dortmund - Benfica 2:3 po penaltovém rozstřelu (2:0)
Branky:
20. a 22. Philipp - 51. Almeida, 69. Semedo, rozh. penalta Salvio.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články