Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schicka musíme mít neustále na očích, ví Italové

Tychy (Polsko) – O hrozbě, kterou představuje Patrik Schick, vědí Italové před vzájemným dulem na ME velmi dobře. Dobře nastudovaného má českého hráče trenér Luigi DI Biaggi i stoper Daniele Rugani. Přímý přenos utkání včetně studia sledujte ve středu od 17:25 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Nick Potts

"Myslím, že všichni známe Schicka velmi dobře. Podával v této sezoně italské ligy velmi dobré výkony. Je to dobrý, fyzicky velmi dobře vybavený útočník. Má velmi dobrou hru nohou a je technický. Mohl bych ho srovnat s Érikem Lamelou. Je to opravdu komplexní útočník," řekl Di Biagio.

S Schickem bude v zápase svádět souboje stoper Juventusu Turín Daniele Rugani, který si už proti němu zahrál na jaře. "Přišel na hřiště v druhém poločase jako střídající hráč. Známe ho, víme o jeho přednostech. Je to technický a talentovaný hráč," podotkl Rugani, který by se mohl brzy stát Schickovým spoluhráčem, neboť o český talent usiluje právě Juventus. "Je jasné, že musíme hrát velmi dobře v obraně, abychom ho zablokovali. Musíme ho mít neustále na očích," dodal dvaadvacetiletý Rugani.

Je nám líto, video expirovalo.
Českou jednadvacítku čeká bitva s Itálií

Zatímco český tým na úvod podlehl Německu 0:2, Itálie vyhrála stejným poměrem nad Dánskem. "Češi hrají docela podobný fotbal jako Dánové, především ten způsob, jakým brání. A mají dva velmi rychlé hráče na krajích, Černého a Jankta," uvedl Di Biagio. "My musíme hrát rychlejší fotbal než v prvním poločase s Dánskem. Tam jsme nebyli tak rychlí, jak jsme zvyklí. To bude nejdůležitější věc pro zítřek," mínil bývalý reprezentant.

V italské brance znovu nebude chybět Gianluigi Donnarumma, kterého fanoušci při prvním zápase zaházeli falešnými bankovkami kvůli tomu, že neprodloužil smlouvu s AC Milán. "Donnarumma je v klidu, počíná si, jako by to byl třicetiletý hráč. Dokonce je schopný si z toho dělat legraci," dodal Di Biagio.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články