Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schicka a spol. straší Messiho parta, v Liverpoolu bude hořet tráva

V plné síle nastoupí Barcelona ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti AS Řím. Třísla, kvůli nimž nemohl Lionel Messi nastoupit během reprezentační přestávky za Argentinu, už jsou v pořádku, což největší hvězda Barcelony předvedla v Seville, kde minutu před koncem zařídila remízu 2:2. To malé postupové naděje fotbalistů z věčného města ještě snížilo. Ve druhém zápase hostí Liverpool vedoucí celek Premier League Manchester City. Zápas Barcelona – AS Řím můžete sledovat v on-line reportáži na webu ctsport.cz.

Dembélé a Messi
zdroj: ČTK/EFE autor: Quique Garcia

Patrik Schick bude na svou šanci v zápase s Barcelonou nejspíš čekat na lavičce náhradníků italského klubu. Katalánský celek hraje rekordní jedenácté čtvrtfinále za sebou, ale před rokem v něm nestačil na Juventus. Tentokrát je však jasným favoritem, zvlášť když se stihl uzdravit Messi a hned dal 36. gól v sezoně.  

"Nejsme favorit a moc dobře si to uvědomujeme. Vždyť nastoupíme proti nejlepšímu z nejlepších," řekl útočník AS Řím Stephan El Shaarawy. "Barcelona je bez Messiho jiný tým, ale i když ho dokážete ubránit, tak je tam deset dalších, co vám můžou ublížit," přidal stoper Kostas Manolas.  

"Je velký rozdíl nastoupit s Messim, nebo bez něj. To by zasáhlo každý tým," potvrdil Ernesto Valverde, trenér Barcelony. A dodal, že slavný Argentinec dokáže každým dotykem s míčem změnit zápas. "Ještě uvidíme, jak na tom bude, ale myslím, že na středu by měl být připraven," dodal.  

Vyrovnanější bitva se očekává v Liverpoolu, kam přijede Manchester City. Ten jasně vládne Premier League, v níž prohrál jen jednou - 3:4 právě v Liverpoolu. "Kdybych se mohl dívat doma na televizi, vybral bych si tenhle zápas. Bude hořet tráva," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Liverpool v polovině ledna porazil City, předtím ale v Manchesteru utrpěl debakl 0:5. "Bude to těžké. Před prvním zápasem jsme nečekali, že dostaneme pět gólů. Stejně jako před druhým, že vyhrajeme 4:3. Ale aspoň víme, že máme šanci," prohlásil německý kouč.  

"Při zápase jsme jim byli vyrovnaným soupeřem, oni však vysokou úroveň dokázali udržet delší dobu. Proto mají o 18 bodů víc než my. Takže soupeře respektuji, ale současně vím, že ve středečním zápase zrovna tohle bude hrát hodně malou roli. Takže nejsme bez šance," dodal Klopp před prvním soubojem obou týmů v pohárové Evropě.  

Liverpool bude spoléhat na formu Mohameda Salaha, který dal v sezoně už 37 gólů, k nimž Roberto Firmino a Sadio Mané přidali dohromady dalších 38. "Tahle trojka je nezastavitelná, prostě fantastická," řekl kouč City Pep Guardiola, který bude svého elitního střelce postrádat. Sergio Agüero zmešká zápas kvůli zranění kolena. "Už dva týdny je zraněný a pořád není v pořádku. Ani s námi nepřijel," uvedl Guardiola. Argentinského reprezentanta by měl nahradit Gabriel Jesus.

"Navíc hra, kterou předvádí Liverpool, je pro nás velmi nepříjemná. A musíme se také připravit na atmosféru na Anfieldu," uvedl španělský kouč. "Naposledy jsme se jí nechali strhnout a ztratili jsme kontrolu nad zápasem," připomněl ligovou prohru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články