Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Schick zdemoloval čtyřmi góly Fürth, Union Berlín zvládl generálku na Slavii, Lipsko je bez trenéra

Povedený zápas odehrál v Bundeslize Patrik Schick. Necelá půlhodina mu stačila k tomu, aby fotbalistům Fürthu nasázel čtyři góly. Pátou branku navíc připravil Hincapiému a velkou měrou přispěl k výhře Leverkusenu 7:1. Generálku na utkání Konferenční ligy proti pražské Slavii zvládl Union Berlín, který porazil Lipsko 2:1. Po víkendu pak poražený tým odvolal kouče Jesseho Marsche. V sobotním večerním šlágru přetlačil Bayern Mnichov soupeře z Dortmundu na jeho hřišti 3:2 i díky rekordnímu zápisu Roberta Lewandowského.

Patrik Schick se se spoluhráči z Leverkusenu raduje z gólu.
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Sportfoto Zink / Wolfgan

Leverkusen potvrdil dobrou formu a zvítězil počtvrté v řadě. Proti poslednímu týmu tabulky vedl po poločase 3:1, třetí gól připravil Hincapiemu přesnou přihrávkou do pokutového území Schick.

Český útočník nasázel všechny čtyři branky po přestávce. Premiérové trefy po návratu po zranění se dočkal ve 49. minutě, kdy si naběhl před branku na Adliho centr a z prvního dotyku zakončil. Druhou trefu přidal Schick o 20 minut později po Diabyho zpětné přihrávce a hattrick završil v 74. minutě hlavou. Záhy přidal čtvrtou trefu, na tři góly mu stačilo pouhých sedm minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick sestřelil Fürth čtyřmi góly

"V prvním poločase jsem neměl žádnou šanci, ani jsem nevystřelil na bránu. Pak to ale bylo jako s lahví kečupu – otevřete ji, nejdřív se nic neděje a pak všechno naráz vyteče," prohlásil hrdina zápasu.

Schick dal čtyři branky v jednom ligovém utkání jako první hráč Leverkusenu. "Právě jsem se to dozvěděl, čtyři góly jsem dal sám v profesionální kariéře poprvé. Potřeboval jsem se po zranění trefit," uvedl.

Pětadvacetiletý útočník má v této bundesligové sezoně na kontě 12 branek v 11 zápasech a v tabulce střelců předstihl Erlinga Haalanda z Dortmundu.

"Potřebujeme hrotového útočníka, který pořádně zaměstná obranu. Pak jsou i naši ofenzivní záložníci nebezpečnější," ocenil Schickův přínos pro tým kouč Gerardo Seoane.

Fürth má na kontě stále pouze bod a 12. prohrou v řadě překonal nelichotivý bundesligový rekord. Bayer si upevnil třetí příčku a je sedm bodů za vedoucím Bayernem, který posedmé za sebou zvládl tradiční souboj rivalů.

Domácí Dortmund poslal do vedení v páté minutě po individuální akci Brandt, bleskově ale vyrovnal střelou na přední tyč Lewandowski a před pauzou otočil stav Coman po dalším zaváhání stopera Hummelse. Borussia dokázala v oboustranně ofenzivním utkání znovu srovnat zásluhou Haalandova technického obstřelu. Čtvrt hodiny před koncem ale zahrál smolař Hummels ve vápně rukou a Lewandowski penaltu se štěstím proměnil.

Polský kanonýr vstřelil 118. venkovní gól v bundeslize a překonal dosavadní rekord Klause Fischera. Proti svému bývalému klubu, za který nastupoval mezi lety 2010 až 2014, dal 26. branku v 25. utkání.

Záložník Jan Morávek odehrál druhý poločas při porážce Augsburgu 2:3 s Bochumí. Nováčkovi soutěže pomohl k vítězství dvěma góly Sebastian Polter. Augsburg zůstává na 16. pozici, Bochum je desátá.

Na čtvrté místo se vrátil Hoffenheim, který na svém stadionu přestřílel 3:2 Frankfurt. Zraněný Pavel Kadeřábek v domácí sestavě opět chyběl.

Fotbalisté Herthy Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě remizovali ve Stuttgartu 2:2. Dvougólovou ztrátu dotáhli díky Jovetičovi.

Souboj týmů, které jsou na prvních dvou místech znamenajících záchranu, načali lépe domácí. V rozmezí 15. až 19. minuty udeřili dvakrát zásluhou Marmúše a Forstera. Jenže černohorský reprezentant Jovetič v závěru úvodního dějství snížil a v 76. minutě vyrovnal. Hertha nevyhrála páté kolo po sobě, ale remizovala ve třetím z posledních čtyř.

Fotbalisté Lipska přišli o trenéra

U fotbalistů Lipska po pouhých pěti měsících skončil trenér Jesse Marsch. Vedení úřadujícího bundesligového vicemistra odvolalo amerického kouče kvůli špatným výsledkům.

Osmačtyřicetiletý Marsch přišel do Lipska ze sesterského Salcburku loni v létě. Nahradil Juliana Nagelsmanna, který tým dovedl k druhému místu v německé lize a poté odešel do mistrovského Bayernu Mnichov.

Lipsku se však v novém ročníku nedaří a po čtrnácti kolech je s bilancí pěti výher, tří remíz a šesti porážek až jedenácté. Naposledy v pátek prohrálo 1:2 s Unionem Berlín a Marsch, který zápas zmeškal kvůli karanténě, byl po třetí porážce za sebou odvolán.

Tým místo Marsche proti Unionu vedl asistent Marco Kurth. V úterním zápase s Manchesterem City ve skupině Ligy mistrů, ve které je Lipsko třetí, bude podle prohlášení klubu na lavičce další asistent Achim Beierlorzer.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:

Augsburg - Bochum 2:3 (57. Gregoritsch, 86. Caligiuri z pen. - 23. a 45.+2 Polter, 40. Holtmann)

Bielefeld - Kolín nad Rýnem 1:1 (60. Lasme - 17. Özcan)

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:2 (24. Geiger, 30. Rutter, 59. Samassékou - 15. Borré, 72. Paciencia)

Union Berlín - Lipsko 2:1 (6. Awoniyi, 57. Baumgartl - 13. Nkunku)

Leverkusen - Fürth 7:1 (49., 69., 74. a 79. Schick, 12. Adli, 17. Tapsoba, 45. Hincapie - 33. Dudziak)

Mohuč - Wolfsburg 3:0 (2. Burkardt, 4. Stach, 90. vlastní Lacroix),

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov - 2:3 (5. Brandt, 48. Haaland - 9. a 77. z penalty Lewandowski, 44. Coman)

Stuttgart - Hertha Berlín 2:2 (15. Marmúš, 19. Forster - 40. a 76. Jovetič)

Mönchengladbach - Freiburg 0:6 (2. Eggestein, 5. Schade, 12. Lienhart, 19. Höfler, 25. Höler, 37. Schlotterbeck).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články