Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Schick zařídil Leverkusenu bod, ale nedohrál. Lewandowski čtyřmi góly spasil Bayern

Smíšené pocity bude mít po sobotním utkání Patrik Schick. Český fotbalový reprezentant za Leverkusen poprvé v Bundeslize skóroval, ale zápas třetího kola ve Stuttgartu, který skončil 1:1, kvůli zranění nedohrál. Favorizovaný Bayern se trápil s Herthou Berlín, ale Lewandowski jim čtyřmi góly zachránil výhru 4:3. Z výhry se radovali brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, když Brémy porazily Bielefeld 1:0. Dortmund přejel Freiburg 4:0 a hodně se o to přičinili sedmnáctiletý Giovanni Reyna a o tři roky starší kanonýr Erling Haaland. Stejným výsledkem přehrálo Lipsko Schalke a v tabulce drží společně s Frakfurtem první místo.

Patrick Schick dává v Budneslize gól Stuttgartu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Hansjürgen Britsch via www.imago-images.de

Leverkusen ve Stuttgartu v sedmé minutě nakrátko rozehrál roh, Florian Wirtz našel v šestnáctce Schicka a ten se trefil hlavou. Čtyřiadvacetiletý útočník po přestupu z AS Řím za Leverkusen vstřelil druhý soutěžní gól ve čtvrtém zápase. 

Dvanáct minut po vedoucí trefě ale Schick zřejmě kvůli svalovému zranění musel vystřídat a je v ohrožení jeho účast v říjnových zápasech národního týmu na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku. Bayer vedení neudržel a čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Saša Kalajdzic. Leverkusen, soupeř Slavie ve skupině Evropské ligy, remizoval i ve třetím kole nové bundesligové sezony.

"U Schicka to vypadá na svalové zranění. Bude mimo několik týdnů," uvedl trenér Leverkusenu Peter Bosz na tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Lewandowski zařídil Bayernu výhru

Darida a spol. trápili Bayern, jenže Lewandowski...

Fotbalisté Herthy Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě sahali po bodu proti mistrovskému  Bayernu v Mnichově, nakonec ale po penaltě v nastavení prohráli 3:4. Všechny čtyři góly domácího celku dal útočník Robert Lewandowski. Polský kanonýr jako kdyby chtěl ukázat, že jeho čtvrteční zvolení nejlepším fotbalistou Evropy za uplynulou sezonu v anketě UEFA nebyla náhoda.

Róbert Lewandowski dává vítězný gól Bayernu
zdroj: ČTK/DPA autor: Sven Hoppe

Lewandowski vypracoval favoritovi dvougólové vedení a završil stovku gólů vstřelených v domovské Allianz Areně. Obhájci titulu ale náskok neudrželi. Po hodině hry snížil hlavou Jhon Córdoba a v 71. minutě vyrovnal Matheus Cunha. V hektickém závěru se pět minut před koncem prosadil z dorážky po standardní situaci znovu Lewandowski, na jehož trefu ale odpověděl Jessic Ngankam.

Poslední slovo ale měl dvaatřicetiletý polský útočník. Vybojoval penaltu a sám ji proměnil, ačkoliv gólman Alexander Schwolow vystihl směr střely. Bayern částečně napravil porážku s Hoffenheimem z minulého kola. Hertha prohrála podruhé za sebou.

Pavlenka i Gebre Sealassie podruhé zvítězili

Brémy, za které nastoupili brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, doma zdolaly Bielefeld 1:0 a připsaly si druhou bundesligovou výhru v sezoně. Hostující nováček poprvé po návratu mezi elitu nebodoval. Zápas rozhodl ve 27. minutě Leonardo Bittencourt.

Hoffenheim s obráncem Pavlem Kadeřábkem ztratil náskok ve Frankfurtu a prohrál 1:2. Protivník Liberce ve skupině Evropské ligy poprvé v ligové sezoně zaváhal, v minulém kole nečekaně porazil mistrovský Bayern Mnichov 4:1. Hosty poslal do vedení nejlepší střelec soutěže Andrej Kramarič svým šestým gólem v ročníku. Krátce po pauze odpověděl Daiči Kamada a obrat dokonal v 71. minutě Bas Dost.

Wolfsburg doma remizoval 0:0 s Augsburgem. Pouze na lavičce hostujícího týmu zůstali čeští fotbalisté Tomáš Koubek a Marek Suchý.

Union Berlín- Mohuč
zdroj: ČTK/DPA autor: Andreas Gora

Dortmund táhnou mladíci

Dortmund po dvou soutěžních porážkách po sobě zabral a doma deklasoval Freiburg 4:0. Dva góly Borussie vstřelil Erling Haaland, jednou se trefili Emre Can a střídající Felix Passlack. Třemi asistencemi se blýskl sedmnáctiletý Giovanni Reyna, jednu branku připravil i Haaland.

Pro Union Berlín bylo čtyřbrankové představení nejvyšším vítězstvím v Bundeslize. Skóre otevřel ve 13. minutě Max Kruse, jenž se tak odvděčil za premiéru v základní jedenáctce. Po přestávce přidal druhý gól Marcus Ingvartsen a výhru pak dvěma brankami v rozmezí jedné minuty potvrdili Marvin Friedrich a Joel Pohjanpalo.

Lipsko dalším výsledkem 4:0 rozstřílelo trápící se Schalke a poskočilo do čela neúplné tabulky. Domácí poslal do vedení po půl hodině hry vlastní brankou Can Bozdogan, ještě do přestávky zvýšili Angeliňo a Willi Orban a debakl mužstva z Gelsenkirchenu dokonal v 80. minutě Marcel Halstenberg proměněnou penaltou. Schalke je po třech porážkách poslední s hrozivým skóre 1:15.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Union Berlín - Mohuč 4:0 (13. Kruse, 49. Ingvartsen, 63. Friedrich, 64. Pohjanpalo), Brémy - Bielefeld 1:0 (27. Bittencourt), Dortmund - Freiburg 4:0 (31. a 66. Haaland, 47. Can, 90.+2 Passlack), Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 2:1 (54. Kamada, 71. Dost - 18. Kramarič), Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 1:3 (84. Rexhbecaj - 14. Plea, 16. Lainer, 56. Stindl z pen.), Stuttgart - Leverkusen 1:1 (76. Kalajdzic - 7. Schick), Lipsko - Schalke 4:0 (31. vlastní Bozdogan, 35. Angeliňo, 45.+2 Orban, 80. Halstenberg z pen.), Wolfsburg - Augsburg 0:0, Bayern Mnichov - Hertha Berlín 4:3 (40., 51., 85. a 90.+2 z pen. Lewandowski - 60. Córdoba, 71. Cunha, 88. Ngankam).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články