Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schick vstřelil první gól sezony a pomohl Římu k výhře. Juventus ovládl šlágr na San Siru

AS Řím zvítězil ve 12. kole italské ligy nad Sampdorií 4:1, jednou brankou se na výsledku podílel i český útočník Patrik Schick, pro něhož to byla první trefa v tomto ročníku italské ligy. Fotbalisté Milána měli šanci v tabulce opět přeskočit druhou Neapol, ale s Bergamem prohráli vysoko 1:4. Skončila tak vítězná série Interu sedmi zápasů v řadě, na druhé straně Atalanta tu svou natáhla už na čtyři výhry. Ve šlágru kola zvítězil Juventus Turín, který tak připravil AC Milán o domácí neporazitelsnost. Stará dáma si tak upevnila první místo v tabulce Serie A.

Patrik Schick se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Už v 9. minutě domácí vedli, ale po poločase srovnal z penalty Icardi sedmým gólem v ligové sezoně. V závěrečné půlhodině hráči Bergama třemi brankami ze tří střel rozhodli. V první půli přitom na jediný gól spotřebovali 16 pokusů.

Fotbalisté AS Řím vedli v 19. minutě zásluhou Jesuse, který se trefil po dlouhých 2002 dnech. Schick se objevil v základní sestavě potřetí v sezoně a trenérovi se odměnil prvním gólem v tomto ročníku Serie A. Po hodině hry si naběhl na přízemní centr do vápna od Kolarova a chytře míč usměrnil do branky. Na hřišti vydržel do 68. minuty, kdy přepustil místo na hrotu Edinu Džekovi. Dvěma góly přispěl i Shaarawy, který se v sezoně trefil už pětkrát. Hosté ještě v samém závěru snížili díky Defrelovi.

Římský celek bodoval naplno v lize po třech zápasech. Naposledy na domácím stadionu utrpěl překvapivou porážku 0:2 se Spalem. Sampdoria naopak prohrála potřetí za sebou, z výhry se naposledy radovala před měsícem proti Atalantě.

AC Milán poprvé doma prohrál, Higuaín proti bývalému klubu selhal

Juventus ukončil domácí neporazitelnost AC Milán a zvítězil 2:0. Turínský celek vede tabulku o šest bodů před Neapolí. S AC odehrál už 229. zápas a v posledních letech je mnohem úspěšnější: od ledna 2013 Juventus zvítězil patnáctkrát ze sedmnácti utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus zdolal AC. Skóroval Ronaldo, penaltu nedal Higuaín

Juventus šel do vedení už v 8. minutě po gólu Mandžukiče, který se vrátil do základní sestavy po zranění kotníku. Druhou branku zařídil v závěru Ronaldo. Pro portugalského kanonýra to byla už osmá branka v lize, více má pouze janovský Piatek.

Smutným hrdinou se stal domácí Higuaín, jenž proti svému bývalému týmu neproměnil penaltu, když nastřelil pouze tyč, a na konci druhé půle dostal dvě žluté karty za nesportovní chování. Domácí tak dohrávali od 83. minuty v deseti. AC Milán prohrál po třech vítězných zápasech a po dvanácti kolech mu patří pátá pozice.

Ladislav Krejčí přihrál na gól

Poslední Chievo dál čeká na první výhru. V zápase s Boloňou, za kterou nastoupil od začátku český záložník Ladislav Krejčí, uhrálo doma pouze remízu 2:2. Krejčí hrál v základní sestavě podruhé za sebou a přihrávkou se podílel na druhé brance hostů. Český záložník našel centrem hlavu Orsoliniho, který umístil míč k pravé tyčce. Boloňa vyhrála naposledy na konci září, kdy porazila Udine 2:1

Neapol zachránila výhru v závěru

Fotbalisté Neapole otočili ligové utkání na hřišti Janova a po výhře 2:1 se posunuli na druhé místo. Zápas byl v druhém poločase na několik minut přerušen kvůli dešti.

Janov šel překvapivě do vedení v 20. minutě, kdy Kouamé zakončil hlavou Romulův centr. Favorit mohl vyrovnat krátce před pauzou, Milika ale zblízka skvěle vychytal Radu.

V 59. minutě bylo utkání na čtvrt hodiny přerušeno kvůli silnému dešti a i po zbytek zápasu se míč na podmáčeném trávníku často zastavoval. Přesto se v obtížném terénu podařil Neapoli obrat.Nejprve po spolupráci dvou střídajících hráčů přesně zakončil po Mertensově přiťuknutí Fabián Ruiz a v 86. minutě si srazil do vlastní sítě Insigneho centr obránce Biraschi.

Fotbalisté Spalu Ferrara neudrželi dvoubrankové vedení a remizovali doma s Cagliari. Už po dvou minutách a 28 vteřinách se trefil útočník Spalu Petagna a zaznamenal nejrychlejší gól svého týmu od roku 1963.

V 71. minutě navýšil vedení z otočky Antenucci, ale Cagliari dokázalo rychle vyrovnat. V 73. minutě snížil hlavou po rohu Pavoletti a o tři minuty později srovnal na konečných 2:2 Ionita.

Parma zvítězila na hřišti FC Turín 2:1 a bodově dohnala svého soupeře na osmém místě. Nováček soutěže rozhodl hned v úvodu, kdy se trefili Gervinho a Inglese.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Frosinone - Fiorentina 1:1 (89. Pinamonti - 47. Benassi), FC Turín - Parma 1:2 (37. Baselli - 9. Gervinho, 25. Inglese), Spal - Cagliari 2:2 (3. Petagna, 71. Antenucci - 73. Pavoletti, 76. Ionita), FC Janov - Neapol 1:2 (20. Kouamé - 62. Ruiz, 86. vlastní Biraschi), Bergamo - Inter Milán 4:1 (9. Hateboer, 62. Mancini, 88. Djimsiti, 90.+4 Gómez - Icardi z pen.), AS Řím - Sampdoria Janov 4:1 (72. a 90.+3 Shaarawy, 19. Jesus, 59. Schick - 89. Defrel), Chievo - Boloňa 2:2 (20. Meggiorini z pen., 45. Obi - 5. Santander, 56. Orsolini), Empoli - Udine 2:1 (41. Zajc, 51. Caputo - 81. Pussetto), Sassuolo - Lazio Řím 1:1 (15. Ferrari - 8. Parolo), AC Milán - Juventus 0:2 (8. Mandžukič, 81. Ronaldo)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články