Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Schick táhl Lipsko k bodu. Šlágr Bundesligy patřil Bayernu, Dortmund ztrátu nestáhl

Dortmund nevyužil možnost přiblížit se Bayernu na rozdíl jednoho bodu a po porážce 0:1 ve šlágru 28. kola německé ligy ztrácí na Mnichov šest kol před koncem sezony už sedm bodů. Jedinou branku utkání vstřelil Joshua Kimmich. Patrik Schick a jeho Lipsko remizovali 2:2 s Herthou Berlín. Český útočník měl velký podíl na druhé brance domácích, neboť si jeho střelu do branky nešťastně srazil chybující gólman. Hoffenheim Pavla Kadeřábka porazil Kolín nad Rýnem 3:1.

Schick dostal po zranění Yussufa Poulsena prostor v základní sestavě a měl lví podíl na druhém gólu domácích, jeho ránu v polovině druhého poločasu si nešťastně srazil do branky chybující gólman Rune Jarstein. Hertha ale v závěru vyrovnala z pokutového kopu.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna prohrávali s Herthou po necelých deseti minutách po gólu Marka Grujiče, za další čtvrthodinu ale vyrovnal Lukas Klostermann. Chvíle českého útočníka přišla v 68. minutě, kdy Lipsko hrálo pět minut bez vyloučeného Marcela Halstenberga.

Schickovu střelu z hranice pokutového území sice Jarstein kryl, míč mu ale vypadl a nakonec skončil po nešikovném zásahu rukou za brankovou čárou. Oslabený domácí tým v závěru výhru neudržel. V 82. minutě, kdy už Schick odpočíval na lavičce náhradníků, vyrovnal z pokutového kopu Krzysztof Piatek, který vystřídal v 71. minutě Vladimíra Daridu.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick gól dal, Kadeřábek se na něm podílel

Kimmich poslal Bayern do vedení dvě minuty před koncem prvního poločasu, když z hranice vápna chladnokrevně přeloboval vybíhajícího brankáře. Další gól už nepadl a bavorský velkoklub tak připravil Dortmundu první domácí porážku v sezoně. Poprvé po 38 zápasech na svém stadionu navíc Borussia neskórovala.

Předposlední Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem uhrály bezbrankovou remízu s Mönchengladbachem a po sedmi zápasech na domácím hřišti bodovaly. Na barážovou šestnáctou příčku, kterou drží Düsseldorf, ztrácejí dva body.

Mönchengladbach se posunul o skóre na čtvrté místo, znamenající postup do Ligy mistrů, před Leverkusen. Ten po sérii tří výher utrpěl debakl 1:4 od šestého Wolfsburgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern porazil Dortmund a Wolfsburg Leverkusen

Hoffenheim s obráncem Pavlem Kadeřábkem porazil Kolín nad Rýnem 3:1 a v tabulce se díky premiérové výhře po restartu ligy posunul na sedmé místo. Od pohárových příček klub dělí tři body.

Kolín hrál od 29. minuty v oslabení, po pěti minutách druhého poločasu ale šel do deseti i Hoffenheim. Hosté po hodině hry snížili na 1:3 a za další čtvrthodinu měli k dispozici pokutový kop, ten ale neproměnili a domácí už další komplikace nepřipustili.

Třetí porážku v obnovené sezoně utrpělo Schalke. Na hřišti o záchranu bojujícího Düsseldorfu prohrálo 1:2 a kleslo na deváté místo. Düsseldorf si naopak pojistil barážovou příčku před předposledními Brémami, patnáctá Mohuč, která remizovala 1:1 s Unionem Berlín, má už jen bodový náskok.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:

Dortmund - Bayern Mnichov 0:1 (43. Kimmich), Brémy - Mönchengladbach 0:0, Eintracht Frankfurt - Freiburg 3:3 (35. Silva, 79. Kamada, 82. Chandler - 28. Grifo, 67. Petersen, 69. Holer), Leverkusen - Wolfsburg 1:4 (85. Baumgartlinger - 43. a 75. Pongračič, 64. Arnold, 68. Steffen), Lipsko - Hertha Berlín 2:2 (24. Klostermann, 68. Schick - 9. Grujič, 82. Piatek z pen.), Augsburg - Paderborn 0:0, Düsseldorf - Schalke 2:1 (63. Hennings, 68. Karaman - 53. McKennie), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 3:1 (11. a 46. Baumgartner, 48. Zuber - 60. Kainz), Union Berlín - Mohuč 1:1 (33. Ingvartsen - 13. Baku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články