Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Schick se trefil podruhé v řadě, AS porazilo Milán

Janov – Patrik Schick se v dresu Janova opět činil a v utkání proti Laziu skóroval, druhou brankou v řadě však porážku Sampdorie 1:2 neodvrátil. Do zápasu nastoupil český útočník v 56. minutě po poločasovém stavu 0:2, jeho kontaktní branka z 89. minuty ale přišla pro domácí pozdě. Neapol se zase probouzí zpět do výborné formy, Cagliari sestřelila 5:0 i díky hattricku Mertense a třem asistencím Hamšíka. AS Řím porazilo AC Milán 1:0 a vystoupalo na druhou příčku tabulky.

Slavící Pjanič a Khedira v dresu Juventusu
zdroj: Reuters autor: GIORGIO PEROTTINO

Úřadující mistři z Juventusu zvítězili v městském derby nad FC Turín 3:1 díky dvěma brankám Gonzala Higuaína a trefě Miralema Pjaniče. V utkání však už po čtvrthodině hry prohrávali po zásahu druhého nejlepšího střelce italské ligy Andrey Belottiho.

Na jeho jedenáctou branku v sezoně zareagoval nejproduktivnější kanonýr v celku soupeře Higuaín ve 28. minutě. Argentinský útočník pak v 82. minutě vstřelil svou jubilejní 200. ligovou branku v kariéře a celkem devátou v této sezoně italské ligy. Tečku za dalším vítězstvím v derby pro Juventus přidal v nastaveném čase Pjanič.

Český fotbalista ve službách Udine Jakub Jankto začal při výhře 3:1 svého celku na hřišti Bergama na lavičce a do zápasu nastoupil v 83. minutě za stavu 2:1. Jeho spoluhráči šli do vedení těsně před přestávkou po gólu Duvána Zapaty, krátce po začátku druhé půle vyrovnal Jasmin Kurtič. Poté však vrátili vedení i výhru Udine Seko Fofana a Cyril Thereau.

Osm minut před koncem bezbrankového zápasu Boloni s Empoli byl naopak vystřídán tradiční člen sestavy domácích Ladislav Krejčí.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Římané o vítězství na půdě Sampdorie rozhodli v závěru prvního poločasu. Ve 40. minutě se hlavou prosadil Milinkovič-Savič a o pět minut později rozvlnil Puggioniho síť Parolo. U obou branek asistoval brazilský záložník Anderson, který je se sedmi gólovými přihrávkami nejlepším asistentem v této sezoně Serie A.

Schickova chvíle přišla až minutu před koncem, když střelou zpoza vápna překonal gólmana Strakoshu, jenž v poločase nahradil mezi tyčemi Marchettiho. Trojnásobný český reprezentant se gólově prosadil v třetím soutěžním zápase v řadě, prodloužit sérii pěti utkání bez porážky se ale janovskému celku nepodařilo.

AS zdolalo i přes problémy Milán

Fotbalisté AS Řím porazili AC Milán 1:0, když utkání o druhé místo tabulky rozhodl v 62. minutě Radja Nainggolan. V 27. minutě přitom neproměnili hosté penaltu. Brankář Szczesny nejprve skočil pod nohy Lapadulovi a podrazil ho, ale pokutový kop pak jeho kolegovi z útoku Niangovi zneškodnil. Niang nedal penaltu ani v minulém kole, to Milánští porazili poslední Crotone 2:1.

Slavící fotbalisté AS Řím
zdroj: REUTERS autor: Tony Gentile

Tentokrát je penaltové zaváhání stálo body. Nejlepšího ligového střelce Džeka sice hosté ubránili, jenže po hodině hry nechali postupovat s míčem Nainggolana a belgický záložník se pak zpoza šestnáctky trefil přesně k tyči.

Hostující Neapol byla v Cagliari jednoznačně lepším týmem a do vedení šla ve 34. minutě po pohledné ráně Mertense. Na gól mu nahrál Hamšík, jenž přidal další branku těsně před přestávkou.

Po změně stran neapolská exhibice pokračovala gólem Zielinského, pod nějž se asistencí opět podepsal slovenský reprezentant. Následně se v rozpětí tří minut dvakrát prosadil Mertens a díky hattricku zdvojnásobil svou dosavadní střeleckou bilanci. Hattrick nahrávek také po třetí Mertensově trefě završil Hamšík.

Fiorentina zdolala v dohrávce Sassuolo

Fotbalisté Fiorentiny porazili v dohrávce Sassuolo 2:1 a v tabulce se posunuli na sedmé místo. Po dvou brankách Nikoly Kaliniče z první půle už hosté v závěru jen snížili. Chorvatský útočník ani v jednom případě neměl před gólem snadnou pozici, ale poprvé se mu povedlo střelou z voleje přelobovat brankáře Consigliho a v 39. minutě ho překonal patičkou.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

Crotone - Pescara 2:1 (24. Palladino z pen., 83. Ferrari - 82. Campagnaro), Sampdoria Janov - Lazio Řím 1:2 (89. Schick - 40. Milinkovič-Savič, 45. Parolo), Cagliari - Neapol 0:5 (34., 69. a 72. Mertens, 45. Hamšík, 51. Zielinski), Atalanta - Udine 1:3 (47. Kurtič - 45. Zapata, 72. Fofana, 87. Thereau), Boloňa - Empoli 0:0, FC Turín - Juventus 1:3 (16. Belotti - 28. a 82. Higuaín, 90.+2 Pjanič), Palermo - Chievo 0:2 (14. Birsa, 49. Pellissier), Fiorentina - Sassuolo 2:1 (10. a 39. Kalinič - 76. Acerbi), AS Řím - AC Milán 1:0 (62. Nainggolan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články