Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Schick se proti Lipsku střelecky neprosadil, Dortmund i Bayern nečekaně padly

Poprvé naskočil v dresu Leverkusenu a hned to bylo proti Lipsku, v jehož dresu v loňské sezoně dával góly. Patrik Schick se ale proti svému bývalému týmu v 2. kole německé ligy prosadit nedokázal a utkání skončilo remízou 1:1. Augsburg překvapivě porazil vicemistry z Dortmundu 2:0. Ještě větší šok zažil Bayern, čerstvý vítěz Superpoháru narazil v Hoffenheimu a po porážce 1:4 přišel o sérii 23 soutěžních vítězství.

Patrik Schick z Leverkusenu (vpravo) v utkání proti Lipsku
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Federico Gambarini

Schick v dresu lipských "Rudých býků" hostoval v uplynulé sezoně z AS Řím. Kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru ale semifinalista posledního ročníku Ligy mistrů neuplatnil na českého reprezentanta opci. Po sparťanském odchovanci nakonec sáhl Bayer, který za něj zaplatil přes 700 milionů korun.

Lipsko odstartovalo lépe a díky Emilu Forsbergovi od 14. minuty vedlo. Domácí přispěchali s odpovědí za šest minut, kdy se zpoza vápna s pomocí odrazu od břevna trefil Kerem Demirbay.

V 77. minutě se Schick prosadil, ale kvůli ofsajdu jeho branka neplatila. Bayer remizoval i ve druhém kole.

Bayern z předchozích 32 zápasů nevyhrál pouze jeden, poslední duel na hřišti Hoffenheimu v únoru navíc zvládl jasně 6:0.

Tentokrát ale čerstvý vítěz evropského Superpoháru nezachytil začátek utkání a v 24. minutě po trefách Ermina Bičakčiče a Munase Dabbura prohrával o dvě branky.

Obhájci titulu snížili ještě před pauzou po technickém obstřelu Joshuy Kimmicha, Hoffenheim si ale po změně stran pohlídal vítězství i v druhém ligovém utkání sezony.

Na hattrick z minulého zápasu navázal i díky penaltě v nastavení Andrej Kramarič a s pěti trefami jasně vede bundesligovou tabulku střelců. Na druhé straně se naopak po šesti ligových utkáních neprosadil Robert Lewandowski.

Je nám líto, video expirovalo.
Hoffenheim zaskočil mistry z Bayernu a ukončil jim vítěznou sérii

O nečekaném úspěchu Augsburgu rozhodli Felix Uduokhai a Daniel Caligiuri. Augsburg navázal na úvodní ligovou výhru 3:1 nad Unionem Berlín.

Na lavičce vítězného celku zůstal brankář Tomáš Koubek, stoper Marek Suchý zasáhl do hry až v nastavení. Další Čech záložník Jan Morávek chyběl kvůli zranění.

Brémy si spravily chuť po domácí porážce 1:4 s Herthou Berlín z úvodního kola, když na půdě Schalke vyhrály 3:1 a všechny branky Werderu, za nějž nastoupili gólman Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, vsítil Niclas Füllkrug.

Füllkrug se prosadil dvakrát v úvodním dějství a po necelé hodině hry završil hattrick z pokutového kopu. Za celek z Gelsenkirchenu vstřelil gól v nastavení Mark Uth.

Schalke má suverénně nejhorší skóre ze všech týmů, jelikož v prvním kole prohrálo s Bayernem Mnichov 0:8.

Schalke po nejhorším startu do bundesligové sezony v historii odvolalo trenéra Davida Wagnera.

Z plného bodového zisku se radovali oba nováčci. Bielefeld zdolal Kolín nad Rýnem 1:0 a Stuttgart zvítězil v Mohuči 4:1. Mönchengladbach doma remizoval s berlínským Unionem 1:1.

Hertha v prvním kole deklasovala 4:1 Brémy na jejich hřišti, ale první domácí duel jí nevyšel. V hledišti Olympijského stadionu bylo po uvolnění koronavirových nařízení 4000 fanoušků, kteří ale viděli jen trefy Frankfurtu.

Skóre ve 30. minutě otevřel André Silva z penalty a šest minut nato zvýšil Nizozemec Bas Dost. Třetí branku přidal střelou z hranice pokutového území v 71. minutě Sebastian Rode.

O čestný úspěch domácích se postaral následně vlastním gólem rakouský obránce Eintrachtu Martin Hinteregger.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Augsburg - Dortmund 2:0 (40. Uduokhai, 54. Caligiuri), Bielefeld - Kolín nad Rýnem 1:0 (78. Edmundsson), Leverkusen - Lipsko 1:1 (20. Demirbay - 14. Forsberg), Mohuč - Stuttgart 1:4 (12. Quaison - 45. Wamangituka, 61. Didavi, 80. Klimowicz, 86. Kalajdžič), Mönchengladbach - Union Berlín 1:1 (56. Thuram - 79. Schlotterbeck), Hertha Berlín - Frankfurt 1:3 (77. vlastní Hinteregger - 30. Silva z pen., 36. Dost, 71. Rode), Schalke - Brémy 1:3 (90.+3 Uth - 22., 37. a 59. z pen. Füllkrug), Hoffenheim - Bayern 4:1 (77. a 90.+2 z pen. Kramarič, 16. Bičakčič, 24. Dabbur - 36. Kimmich), Freiburg - Wolfsburg 1:1 (11. Petersen - 42. Brekalo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články