Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Schick s Hložkem svými góly zařídili Leverkusenu výhru ve Freiburgu

Výjimečný zápas z českého pohledu. Útočníci Patrik Schick s Adamem Hložkem se brankami podepsali pod nedělní výhru fotbalistů Leverkusenu 3:2 ve Freiburgu. Bayer díky nim v sezoně stále neprohrál a Bundesligu vede o deset bodů před Bayernem Mnichov.

Hložek při teprve třetím startu v základní sestavě zajistil Leverkusenu ve 40. minutě vedení 2:1. Český reprezentant si připsal druhý ligový zásah v bundesligovém ročníku, ve kterém dosud zasáhl do 21 zápasů.

Schick v 53. minutě čtvrtou brankou v sezoně zvýšil na 3:1 a jeho trefa byla po snížení domácích nakonec vítězná. Navázal na vystoupení v osmifinále Evropské ligy s Karabachem, v němž v prvním duelu zařídil v nastavení remízu a v odvetě dvěma góly v nastavení postupovou výhru.

Leverkusen nenašel přemožitele už v 38. utkání v řadě. Klubové rekordy vylepšil také 22. ligovým vítězstvím v sezoně a šestou venkovní výhrou za sebou.

Důležité vítězství v boji o Ligu mistrů si připsal Dortmund, který si doma poradil 3:1 s Frankfurtem. Na čtvrtém místě, které jako poslední zaručuje start v milionářské soutěži, má Borussia náskok bodu před pátým Lipskem. Frankfurt je o dalších devět bodů zpět šestý.

Německá fotbalová liga – 26. kolo:

Freiburg – Leverkusen 2:3 (10. Doan, 79. Keitel – 3. Wirtz, 40. Hložek, 53. Schick), Dortmund – Frankfurt 3:1 (33. Adeyemi, 81. Hummels, 90.+3 Can z pen. – 13. Götze).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články