Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Schick rozhodl o vítězství Sampdorie, Higuaín řádil v Cagliari

Řím – Přišel, viděl, skóroval. Patrik Schick dokonal obrat janovské Sampdorie, která deset minut před koncem s Bolognou prohrávala. Po závěrečném hvizdu však slavila vítězství 3:1. Generálku na středeční utkání Ligy mistrů zvládla Neapol. Doma nezaváhala s Janovem. AS Řím triumfovalo v Crotone 2:0, stejným poměrem uspěl také Juventus v Cagliari. Lazio si rozdělilo body s milánským AC po remíze 1:1.

Patrik Schick slaví vstřelený gól
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Zatímco Ladislav Krejčí hrál od začátku a sledoval, jak v 18. minutě poslal jeho tým do vedení Blerim Džemaili, Schick začal mezi náhradníky. Do hry jej trenér Giampaolo poslal v 58. minutě a český útočník potvrdil pověst žolíka.

V 82. minutě nejprve Erick Pulgar zahrál ve vápně rukou, což potrestal Luis Muriel z pokutového kopu. Vzápětí si Schick naběhl za obranu na kolmou přihrávku a střelou kolem gólmana dokonal obrat. V úplném závěru ještě odchovanec pražské Sparty poslal před branku střílený centr a Ibrahima M'Baye nešťastně zamířil do vlastní sítě.

"Jsem rád, že jsme vyhráli a že jsem k tomu přispěl. Není jednoduché začínat na lavičce, ale snažím se být vždy připraven týmu pomoci," řekl Schick, o kterého se podle médií zajímá Inter Milán.

"To já neřeším. Soustředím se jen na Sampdorii a na své výkony. Už dříve jsem se rozhodl pro Sampdorii místo AS Řím, protože jsem věděl, že bych se mohl snadněji dostat na hřiště. Teď vidím, že to byla dobrá volba," dodal.

Chievo vyhrálo 3:1 v Sassuolu zásluhou hattricku Roberta Ingleseho. Italský útočník tak během jediného utkání zaznamenal více branek než za celý rok 2016 dohromady. Trefil se i Edin Džeko, který přispěl k výhře AS Řím v Crotone svým 17. gólem v sezoně a osamostatnil se v čele tabulky kanonýrů.

V závěrečném duelu 24. kola jej nicméně předstihl Gonzalo Higuaín, jenž dvěma přesnými zásahy zařídil výhru Juventusu 2:0 na hřišti Cagliari a branek má již osmnáct. Juventus tak drží na prvním místě tabulky sedmibodový náskok právě před "Giallorossi".

Poslední Pescara vstřelila poprvé od roku 1993 v nejvyšší soutěži tři góly, přesto prohrála 3:5 na hřišti Turína a utrpěla šestou porážku za sebou.

Neapol neprohrála 18 soutěžních utkání za sebou

Svěřenci Mauricia Sarriho hosty od začátku přehrávali a měli viditelnou převahu. Trápila je však přesnost v zakončení. Až v 50. minutě zahrála obrana Janova nedůrazně, na hranici pokutového území se k míči dostal polský reprezentant Piotr Zieliňski a tvrdou střelou k tyči skóroval. 

Utkání Neapol - Janov
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Pojistku následně zařídil Emanuele Giaccherini, jemuž přihrál před prázdnou branku Dries Mertens. Belgický útočník už v tomto ročníku italské nejvyšší soutěže pomohl zařídit dvacet gólů, tedy dvakrát tolik co za celou minulou sezonu.

Fiorentina nevstupovala do utkání v ideálním rozpoložení, jelikož v úterý podlehla AS Řím jednoznačně 0:4. Na jejím výkonu to ovšem znát nebylo. Těsně před přestávkou otevřel skóre španělský záložník Borja Valero, čímž dodal "Fialkám" klid.

Po změně stran se do střelecké listiny zapsaly také útočné klenoty Babacar s Bernardeschim a stanovily konečné skóre. Český talent Jakub Jankto odehrál za poražený celek první poločas. Do druhé půle jej nahradil ghanský křídelník Badu.  

Lazio remizovalo ve šlágru s AC Milán

Domácí tým, který v předchozím utkání rozstřílel Pescaru 6:2, otevřel skóre v nastavení prvního poločasu. Po faulu sedmnáctiletého brankáře Gianluigiho Donnarummy na Cira Immobileho proměnil penaltu kapitán Lucas Biglia. Za AC, jemuž hrozila čtvrtá porážka z posledních pěti zápasů, vyrovnal pět minut před koncem Suso.

Lazio neporazilo "Rossoneri" už dva roky. V tabulce zůstává čtvrté a ztrácí sedm bodů na třetí místo zaručující účast v předkole Ligy mistrů. AC Milán patří sedmá příčka.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

Neapol - FC Janov 2:0 (50. Zieliňski, 68. Giaccherini), Fiorentina - Udine 3:0 (41. Valero, 62. Babacar, 80. Bernardeschi z pen.), Crotone - AS Řím 0:2 (40. Nainggolan, 77. Džeko), FC Turín - Pescara 5:3 (15. a 61. Belotti, 2. Falqué, 9. Ajeti, 53. Ljajič - 75. a 83. Benali, 73. vlastní Ajeti), Inter Milán - Empoli 2:0 (14. Éder, 54. Candreva), Palermo - Bergamo 1:3 (41. Čočev - 19. Conti, 26. Gómez, 78. Cristante), Sassuolo - Chievo 1:3 (25. Matri - 40., 57. a 67. Inglese), Sampdoria Janov - Boloňa 3:1 (82. Muriel z pen., 83. Schick, 88. vlastní M'Baye - 18. Džemaili), Cagliari - Juventus Turín 0:2 (37. a 47. Higuaín), Lazio Řím - AC Milán 1:1 (45.+1 Biglia z pen. - 85. Suso).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články