Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Schick pomohl gólem k výhře Sampdorie, domácí kouzlo Juventusu trvá

Turín – Patrik Schick se v Itálii dostává do střelecké formy. Ve středu se trefil za Sampdorii dvakrát v poháru a jednou se prosadil také v lize. I díky jeho zásahu nakonec jeho tým zvítězil nad Turínem 2:0. Zpět na vítěznou vlnu se vrátil Juventus. Obhájce titulu doma zdolal Bergamo 3:1 a v čele tabulky má náskok čtyř bodů před druhým AS Řím, které porazilo v derby Lazio 2:0, a třetím AC Milán. Rossoneri se radovali z obratu proti Crotone 2:1. Díky gólu z třetí minuty nastavení porazilo Udine 1:0 Krejčího Boloňu.

Radost fotbalistů Juventusu
zdroj: REUTERS autor: Giorgio Perottino

Schick začal zápas mezi náhradníky a na hřiště přišel až v samém závěru. V páté minutě nastavení dostal přihrávku od Karola Linettyho a z hranice malého vápna zamířil mezi nohy brankáře Joea Harta. Opět se tak prosadil proti soupeři z Turína, neboť první gól v Itálii vstřelil v 10. kole při prohře 1:4 s mistrovským Juventusem.

Ve šlágru kola si AS Řím poradil v městském derby s Laziem 2:0 a posunul se na druhou příčku v tabulce. O čtvrtém vítězství v derby za sebou rozhodli ve druhém poločase Kevin Strootman s Radjou Nainggolanem. AS navíc s Laziem neprohrál už sedm zápasů.

Hostujícímu AS tak pramálo vadilo, že na zápas nedorazili jeho skalní příznivci, kteří tím protestovali proti zavedení bariér v jejich sektoru na Olympijském stadionu. Během týdne před utkáním se ultras pokoušeli přemluvit i hráči, ale Francesco Totti, Daniele De Rossi ani Alessandro Florenzi neuspěli.

Stejně bodů jako AS Řím má i třetí AC Milán a oba shodně ztrácejí na vedoucí Juventus čtyři body. Milánští Rossoneri dnes otočili zápas s posledním Crotone a vyhráli 2:1.

Crotone poslal na hřišti AC Milán do vedení Falcinelli, krátce před přestávkou však vyrovnal Pašalič. V 53. minutě mohl druhý gól AC přidat z penalty Niang, hostující brankář Cordaz ale jeho pokus zlikvidoval. O výhře domácích tak čtyři minuty před koncem rozhodl Lapadula a prodloužil sérii AC bez porážky na pět zápasů.

Juventus poslal v 15. minutě do vedení po rychlé akci Alex Sandro, o čtyři minuty později zvýšil po rohu Rugani. Po změně stran výhru završil po dalším rohu Mandžukič. Hosté už jen snížili zásluhou Freulera. "Stará dáma" prodloužila domácí neporazitelnost trvající od 15. srpna 2015.

Udine v samém závěru zápasu s Boloňou využilo početní výhodu, kterou mělo od 68. minuty, kdy byl vyloučen Erick Pulgar. Chilský obránce obdržel dvě žluté karty v rozmezí deseti minut. Vítězství domácích zařídil brazilský bek Danilo, který se po centru z pravé strany opřel volejem do míče a trefil parádně levý horní roh boloňské branky. Udine vyhrálo po čtyřech zápasech, Boloňa prohrála čtvrté z posledních pěti utkání. Záložník Ladislav Krejčí odehrál 56 minut. S Jakubem Janktem se na hřišti nepotkal, neboť dvacetiletý český hráč zůstal tentokrát na lavičce Udine.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

Juventus Turín - Bergamo 3:1 (15. Alex Sandro, 19. Rugani, 64. Mandžukič - 82. Freuler), AC Milán - Crotone 2:1 (41. Pašalič, 86. Lapadula - 26. Falcinelli), Lazio Řím - AS Řím 0:2 (64. Strootman, 77. Nainggolan), Pescara - Cagliari 1:1 (90.+2 Caprari - 24. Borriello), Sampdoria Janov - FC Turín 2:0 (51. Barreto, 90.+5 Schick), Sassuolo - Empoli 3:0 (22. Pellegrini z pen., 36. Ricci, 53. Ragusa), Fiorentina - Palermo 2:1 (33. Bernardeschi z pen., 90.+3 Babacar - 49. Jajalo), Chievo - FC Janov 0:0, Udine - Boloňa 1:0 (90.+3 Danilo), Inter Milán - FC Janov 2:0 (38. a 69. Brozovič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články