Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Schick opět skóroval, zastřílel si i Bayern. Wolfsburg je dál bez ztráty kytičky

Patrik Schick vstřelil druhý gól v bundesligové sezoně a přispěl Leverkusenu k vítězství v Augsburgu 4:1. V těsném závěsu je mistrovský Bayern, který i zásluhou hattricku Roberta Lewandovského zdemoloval ve 3. kole Herthu Berlín 5:0. Union Berlín, první soupeř Slavie v Evropské konferenční lize, porazil Mönchengladbach 2:1 a po dvou remízách poprvé v sezoně vyhrál. Wolfsburg díky trefě Jéroma Rousillona proti Lipsku potřetí naplno bodoval a vede tabulku.

Patrik Schick se raduje z gólu v síti Augsburgu
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: Eduard Martin

O udržení stoprocentní bilance Wolfsburgu v duelu s vicemistrem rozhodl v 53. minutě Roussillon. Francouzský záložník dorazil za Pétera Gulásciho vyražený centr.

Union poslal do vedení přesnou hlavičkou ve 22. minutě Niko Giesselmann. Německý záložník využil přesný centr Genkiho Haragučiho a překonal Yanna Sommera. Druhou branku berlínského celku přidal ještě před pauzou Taiwo Awoniyi, který společně s Maxem Krusem vyšachoval celou obranu Borussie a po kličce Sommerovi zakončil do prázdné branky.

Kontaktní gól Gladbachu vstřelil v nastavení Jonas Hofmann, jenž za Andrease Lutheho dorazil ránu slovenského záložníka Laszla Bénese. Více ale hosté nestihli a po třech kolech mají pouze jeden bod, který získali v prvním kole v souboji s Bayernem.

Schick opět rozvlnil síť

Leverkusen si už v úvodní čtvrthodině vytvořil dvoubrankový náskok po vlastních gólech Iaga a Niederlechnera, který ve 30. minutě snížil. Schick si druhou branku v ligové sezoně připsal v 75. minutě po individuální akci a střele do horního růžku. Triumf hostujícího celku pak ještě pojistil Wirtz.

Na lavičce Augsburgu, jenž je s jedním bodem předposlední, zůstal brankář Tomáš Koubek, jeho spoluhráč Jan Morávek chyběl kvůli zranění.

Bayern o čtvrtém soutěžním vítězství za sebou rozhodl už v prvním poločase, kdy se trefili Thomas Müller a Lewandowski. Těsně po změně stran zvýšil Musiala a v závěru dokonal debakl Herthy dalšími dvěma zásahy Lewandowski. Polský kanonýr překonal hranici 300 gólů za mnichovské mužstvo a skóroval v 16. soutěžním duelu po sobě, čímž překonal rekord Gerda Müllera.

Nováček Fürth prohrál v Mohuči 0:3 a také čeká na premiérovou ligovou výhru v ročníku. Té se dnes nedočkal ani Frankfurt, který remizoval 1:1 na hřišti Bielefeldu. Freiburg zvítězil ve Stuttgartu 3:2.

Haaland vystřelil výhru Dortmundu

Dortmund se druhou výhrou v ročníku rehabilitoval za předchozí porážku ve Freiburgu. Po bezbrankovém poločase se na jeho stadionu strhla přestřelka, kterou odstartoval už čtyři minuty po přestávce osmnáctiletý americký útočník Reyna.

Na vyrovnání Baumgartnera odpověděl další teenager v domácím dresu Angličan Bellingham, ale v 90. minutě domácí opět ztratili vedení po gólu nekrytého Dabbura po rohovém kopu.

Vzápětí byl ale Haaland na konci závaru, při kterém brankář Baumann vyrazil dvě střely zblízka. Na další dorážku norského ostrostřelce pod břevno už on ani obrana nestačili a Hoffenheim utrpěl první porážku v sezoně. 

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Dortmund - Hoffenheim 3:2 (49. Reyna, 69. Bellingham, 90.+1 Haaland - 61. Baumgartner, 90. Dabbur), Augsburg - Leverkusen 1:4 (30. Niederlechner - 3. vlastní Iago, 14. vlastní Niederlechner, 75. Schick, 81. Wirtz), Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1:1 (86. Wimmer - 22. Hauge), Kolín nad Rýnem - Bochum 2:1 (82. Schaub, 90.+1 Lemperle - 90.+4 Zoller), Mohuč - Fürth 3:0 (15. Lucoqui, 18. Szalai, 90.+2 Stöger), Stuttgart - Freiburg 2:3 (45. Mavropanos, 45.+2 Al Ghaddioui - 3. a 9. Čong U-jong, 28. Höler), Bayern Mnichov - Hertha Berlín 5:0 (36., 70. a 84. Lewandowski, 6. Müller, 49. Musiala), Union Berlín - Mönchengladbach 2:1 (22. Giesselmann, 41. Awoniyi - 90+1. J. Hofmann), Wolfsburg - Lipsko 1:0 (53. Roussillon).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články