Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick naskočil a trefil Leverkusenu výhru, Dortmund doma prohrál, Bayern odskočil Lipsku

Naskočil až v 67. minutě a chvíli nato už se radoval z trefy. Devátý zásah Patrika Schicka v sezoně německé ligy se navíc ukázal jako vítězný, když zajistil Leverkusenu výhru 2:1 nad Schalke. Bayer se díky tomu dotáhl bodově na pátý Dortmund, který padl 1:2 doma se čtvrtým Frankfurtem. Skvělou formu potvrdil třetí Wolfsburg, jenž doma zdolal Kolín nad Rýnem 1:0. Bayern Mnichov ve šlágru vyhrál na půdě druhého Lipska 1:0 a vytvořil si na rivala sedmibodový náskok. Werder Brémy s gólmanem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrál 0:1 ve Stuttgartu.

Patrik Schick z Leverkusenu (druhá zprava) se raduje se spoluhráči z gólu
zdroj: REUTERS autor: Federico Gambarini

Schick v 67. minutě vystřídal Alaria, jenž v prvním poločase otevřel skóre. Pět minut nato český reprezentant zakončil rychlý brejk křížnou střelou k tyči a zvýšil na 2:0.

Hosté v 81. minutě snížili zásluhou veterána Huntelaara, ale vítěznou premiéru kouče Wolfa na lavičce Leverkusenu nepokazili.

Bayern zvládl utkání i bez zraněného Lewandowského. Polského kanonýra, který si během reprezentační pauzy poranil koleno a čeká ho zhruba měsíční pauza, ve 38. minutě zastoupil skórující Goretzka po Müllerově přihrávce.

Lipsko po změně mělo šance, ale jeho hráči většinou stříleli nepřesně. Sabitzerovu tvrdou ránu pak hostující brankář Neuer vytáhl nad břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern vyhrál šlágr v Lipsku a pojistil si vedení v tabulce

Frankfurt se dostal do vedení v 11. minutě po Schulzově vlastním gólu. Za Dortmund odpověděl těsně před pauzou další obránce Hummels.

Eintrachtu nejprve rozhodčí po půl hodině hry branku neuznal kvůli ofsajdu, ale v 87. minutě hostům přece jenom zařídil tři body útočník Silva svou 22. trefou v bundesligovém ročníku.

Augsburg na svém hřišti zdolal Hoffenheim 2:1 a dostal se před něj na 11. místo. Hosté, za které nastoupil reprezentační bek Pavel Kadeřábek, utrpěli třetí ligovou porážku po sobě. Jen na lavičce vítězů zůstali další Češi – brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý.

Vyrovnaný duel ve Stuttgartu rozhodla situace z 81. minuty, kdy si Ludwig Augustinsson srazil po centru před branku míč do vlastní sítě.

Brémy vinou nešťastného momentu prohrály potřetí za sebou, na sestupové pásmo mají ze 13. pozice náskok sedm bodů.

Sedmé místo před Stuttgartem udržel o skóre Union Berlín, který doma remizoval 1:1 v městském derby s Herthou. V sestavě hostů chyběl kvůli disciplinárnímu trestu český záložník Vladimír Darida.

Německá liga - 27. kolo:

Augsburg - Hoffenheim 2:1 (8. Vargas, 23. Hahn - 86. Skov), Dortmund - Frankfurt 1:2 (45. Hummels - 12. vlastní Schulz, 87. Silva), Leverkusen - Schalke 2:1 (26. Alario, 72. Schick - 81. Huntelaar), Mohuč - Bielefeld 1:1 (57. Brosinski z pen. - 76. Voglsammer), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 1:0 (69. Brekalo), Lipsko - Bayern 0:1 (38. Goretzka), Mönchengladbach - Freiburg 2:1 (53. a 60. Thuram - 10. Sallai), Stuttgart - Brémy 1:0 (81. vlastní Augustinsson), Union Berlín - Hertha Berlín 1:1 (10. Andrich - 35. Lukebakio z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články