Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Schick má nového trenéra. Di Francesca na lavičce AS Řím vystřídal Ranieri

Konec v osmifinále Ligy mistrů byl poslední kapkou. Trenér AS Řím Eusebio Di Francesco byl den po vypadnutí s Portem odvolán a novým koučem Patrika Schicka a spol. se stal minimálně do konce sezony zkušený Claudio Ranieri, jenž byl nedávno vyhozen po neúspěšném působení od Fulhamu.

O odvolání devětačtyřicetiletého kouče se spekulovalo už od víkendové prohry 0:3 v derby s Laziem, přestože v italské lize šlo o teprve třetí porážku AS v posledních čtrnácti zápasech. Di Francesco proto dostal od vedení ultimátum v podobě postupu přes Porto, které nesplnil. Římané sice doma vyhráli 2:1, ale ve středu v Portugalsku prohráli 1:3 po prodloužení.

Di Francesco přišel ke "giallorossi" v červnu 2017 jako nástupce Luciana Spallettiho. S římským celkem obsadil v Serii A třetí místo a v minulém ročníku Ligy mistrů s ním došel až do semifinále, když ve čtvrtfinále nečekaně vyřadil Barcelonu.

Sedmašedesátiletý Ranieri se do AS Řím vrací po osmi letech. Za sebou má mimo jiné působení v Neapoli, Valencii, Atléticu Madrid, Chelsea, Parmě, Juventusu, Interu Milán a Leicesteru, s kterým v roce 2016 senzačně získal anglický titul. Naposledy působil ve Fulhamu, kde minulý týden po necelých čtyřech měsících skončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto – AS Řím

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články