Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Schick drží jednadvacítku. Českému fotbalu roste zajímavý útočník, řekl Lavička

Uherské Hradiště - Dvacetiletý útočník Bohemians 1905 Patrik Schick dvěma góly rozhodl o vítězství fotbalové reprezentační jednadvacítky nad Lotyšskem 2:1. V kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy už vstřelil pět branek. Neméně důležitý gól dal na podzim při vítězství 1:0 nad Belgií v Jablonci.

Patrik Schick
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Všechny tři góly mě potěšily. Protože byly vítězné. Nechci hodnotit, který byl důležitější," usmál se Schick a přiznal, že pomýšlel na hattrick. "Měl jsem ještě dvě slibné šance. Střela hlavou se mi nevydařila a jednou jsem měl míč u nohy, vystřelil jsem nepřesně. Jsem rád za dnešní dva góly, které nám hodně pomohly," řekl.

Lotyšská jednadvacítka přidala v Uherském Hradišti k bojovnosti i velmi dobře organizovanou defenzivu. "V prvním zápase v Lotyšsku jsme netušili, co máme čekat. Nyní jsme už byli na soupeře připravení. Věděli jsme, že bude hrát ze zataženého bloku a z něho vyrážet do rychlých brejků. Na pár výjimek jsme protiútoky pohlídali dobře a zápas jsme kontrolovali," zhodnotil utkání střelec dvou gólů.

Schick prokázal při prvním gólu umění dostat se do střelecké příležitosti. V okamžiku, kdy Černý vystřelil na branku, vystartoval z pravé strany a jeho pohyb nestačili zadáci Lotyšska zachytit. "Náš trenér brankářů mě upozorňoval, že Kurakins jen střely vyráží. Počítal jsem s tím. Balon se ke mně jen dokulil a já jsem jen prostřelil brankáře," řekl.

Jeho druhý gól padl po nepřímém kopu z hranice penalty. "Byla to složitá situace. Všichni hráči soupeře stáli v brance, místa tam moc nebylo. S klukama jsme chvilku debatovali, kam bych to mohl kopnout. Nakonec jsem si vybral místo na zadní tyči nahoře a trefil jsem to," dodal Schick.

Trenér Vítězslav Lavička podotkl, že se hráči v přípravě na utkání hodně věnovali trestným kopům, ale z podobného místa je nenacvičovali. "Schick je pro nás klíčový hráč, který se pravidelně prosazuje nejen za jednadvacítku, ale už i v Bohemce, kde hostuje ze Sparty. Myslím si, že českému fotbalu roste velmi zajímavý útočník," prohlásil Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články