Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Schick by přestup uvítal: Budu rád, když v Lipsku zůstanu

Patrik Schick by rád zůstal v bundesligovém Lipsku. V německém klubu je zatím na ročním hostování s opcí z AS Řím. Oba kluby nyní jednají o budoucnosti reprezentačního střelce.

Patrik Schick se raduje z premiérového gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Dokážu si představit, že tu zůstanu. Kluby teď musejí najít řešení. Budu rád, když se jim to povede," prohlásil čtyřiadvacetiletý český reprezentant. Deník Gazzetta dello Sport v polovině dubna uvedl, že vedení římského klubu požaduje za Schicka 29 milionů eur (téměř 791 milionů korun).

Na stejnou částku byla stanovena opce s tím, že bude platná pouze v případě, pokud si německé mužstvo zajistí v dalším ročníku start v Lize mistrů. Lipsko však kvůli ekonomickým následkům způsobeným pandemií koronaviru požaduje nižší cenu.

"V současné chvíli se opce nezměnila, možná k tomu ale dojde v následujících týdnech. Všechny kluby se musejí vyrovnat s krizí," uvedl minulý týden pro DPA sportovní ředitel Lipska Markus Krösche.

Sparťanský odchovanec od příchodu do Lipska vstřelil sedm branek v 19 zápasech a klubu pomohl k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. V minulosti hrál Schick i za Bohemians 1905 a Sampdorii Janov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články