Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Schick a Hložek na sraz nedorazí, šanci dostali Pekhart, Růsek a Navrátil

Z nominace české fotbalové reprezentace před přípravnými zápasy s Faerskými ostrovy a Tureckem vypadli útočníci Patrik Schick, Adam Hložek a Martin Doležal. Ve výběru trenéra Jaroslava Šilhavého je nahradili jiní ofenzivní hráči Tomáš Pekhart, Antonín Růsek a nováček Jan Navrátil. Reprezentanti se sešli v poledne v Praze, ve středu sehrají v Olomouci utkání s Faerskými ostrovy a v sobotu absolvují v Gaziantepu proti Turecku poslední duel letošního roku. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace bude i bez Schicka s Hložkem

Schick nestihl doléčit zranění, jeho spoluhráče z Leverkusenu Hložka neuvolnil německý klub, který ho bere na přípravu do USA. Zdravotní problémy má také Doležal z polského Zaglebie Lubin.

"Vzhledem k tomu, že tento termín není v oficiálním mezinárodním kalendáři FIFA, tak Leverkusen má právo hráče neuvolnit. A nám nezbývá než to respektovat. Situace kolem Patrika Schicka byla taková, že jsme čekali, jestli stihne doléčit zranění. Počítali jsme s tím, že by odehrál první zápas proti Faerským ostrovům. Bohužel však v pořádku není, stejně jako Martin Doležal," řekl manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Třiatřicetiletý Pekhart, jenž od léta působí v tureckém Gaziantepu, za národní tým odehrál 24 utkání a vstřelil dvě branky. O deset let mladší Růsek v reprezentačním dresu dosud nastoupil jednou, jeho olomouckého spoluhráče Navrátila čeká ve 32 letech premiéra.

"Tomáše Pekharta dobře známe a víme, co od něj můžeme čekat a že nám pomůže. Navíc dobře zná prostředí v Gaziantepu, kde působí a kde budeme v sobotu hrát. Co se týče Antonína Růska a Jana Navrátila, oba svou výkonnost prokazují v lize. Z Olomouce jsou v nominaci aktuálně čtyři hráči (spolu s Ondřejem Zmrzlým a Mojmírem Chytilem). Věříme, že nejen je budou chtít místní fanoušci podpořit," uvedl kouč Jaroslav Šilhavý.

"Určitě to nemáme tak, že bychom plánovali dvě sestavy, na každé utkání jinou. Uvidíme, jak bude vypadat tréninkový proces, zdravotní stav hráčů, a teprve se budeme rozhodovat směrem k utkáním. Máme nějakou myšlenku, ale musíme si ještě stoprocentně ověřit, jestli je realizovatelná, nebo ne," přiblížil asistent trenéra Jiří Chytrý.

Poslední reprezentační sraz roku bude hodně krátký. "Není ani příležitost nějak pracovat s týmem, co se týče taktických věcí na hřišti. Dneska úvodní trénink, pak už oficiální předzápasový trénink, pak zase předzápasový a znovu oficiální trénink. Na hřišti toho moc neuděláme. Práce s týmem bude odkázaná víceméně na video," řekl Chytrý.

Své hráče do národního mužstva neuvolnily ani Sparta, Slavia, Ostrava a Plzeň. První tři kluby kvůli účasti v osmifinále domácího poháru, Viktoria své fotbalisty nepustila vzhledem k enormnímu vytížení a zdravotnímu stavu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články