Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Schalke se zajímá o obránce Ujfalušiho

Berlín - Bundesligový klub Schalke 04 se zajímá o českého fotbalového obránce Tomáše Ujfalušiho z Atlética Madrid. Serveru FussballTransfers.com to potvrdil manažer bývalého reprezentačního kapitána Dalibor Lacina. Zatímco podle španělského sportovního listu Marca je přestup dvaatřicetiletého zadáka před dokončením, Lacina ho považuje za nepravděpodobný. Mužstvu z Gelsenkirchenu, posílenému před sezonou například o bývalou hvězdu Realu Madrid Raúla, nevyšel vstup do německé ligy, v níž oba úvodní zápasy s Hamburkem i Hannoverem prohrál 1:2.

Nepřesvědčivé výkony předvádí hlavně ve středu obrany, kde se příliš nedaří další posile ze španělského královského klubu, někdejšímu německému reprezentantovi Christophu Metzelderovi. Zlepšit hru obranné řady by tak Schalke chtělo i s pomocí Ujfalušiho. 

"Ano, vím o tom," potvrdil Lacina zájem Němců o bývalého zadáka Olomouce, Hamburku a Fiorentiny. "Mám velmi dobrý vztah s Felixem Magathem. Když ještě byl ve Wolfsburgu, dělal jsem s ním na mnoha přestupech jako například Edina Džeka nebo Andrey Barzagliho," doplnil Lacina. 

Ujfalušiho návrat do Německa přesto považuje za nepravděpodobný. "Neumím si představit, že by Atlético Tomáše pustilo. Nemají za něj náhradu. Nedávno jsme dostali jasný signál, že Tomáše prodat nechtějí. Z tohoto důvodu jsme s Schalke také nejednali o rámcových podmínkách přestupu. Tomáš má v Atléticu ještě smlouvu a tu dodrží," vysvětlil Lacina.

Podle deníku Marca by měl s Ujfalušim do Gelsenkirchenu přijít také jeho
spoluhráč z týmu vítězů posledního ročníku Evropské ligy, záložník José
Manuel Jurado.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články