Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Schalke otočilo v Bundeslize druhý zápas po sobě

Berlín - Fotbalisté Schalke zvítězili v třetím kole německé ligy na hřišti Mohuče 4:2, přestože už ve 12. minutě prohrávali 0:2. Skóre otočili už podruhé za sebou, v minulém kole zvrátili nepříznivý vývoj proti Kolínu nad Rýnem na 5:1. Český záložník Jan Morávek hrál v
nevydařeném prvním poločase, na druhé straně se nedostal do nominace obránce Zdeněk Pospěch, který už před týdnem nehrál kvůli pohmožděné hrudní kosti. Hertha Berlín bez zraněného stopera Romana Hubníka vybojovala na poslední chvíli remízu 1:1 na hřišti Hannoveru. Sedm minut před koncem zařídil nováčkovi druhý bod do tabulky střídající Pierre-Michel Lasogga.

Radost hráčů Schalke
zdroj: AP

Gelsenkirchenští stejně jako v minulém kole doma s Kolínem brzy prohrávali, když při přímém kopu nechali před brankou volného Ivanschitze. Vzápětí přišlo po chybě brankáře Ralfa Fährmanna zvýšení na 2:0. Poločasová přestávka hostům prospěla a obrovský tlak po změně stran vyústil ve čtyři branky. Nejpovedenější byla hned první z nich. Po kolmé akci zakončil Klaas-Jan Huntelaar pohodlně do prázdné branky a čtvrtým zásahem se vyrovnal Cissému z Freiburgu v čele tabulky střelců.

Německá fotbalová liga - 3. kolo: Mohuč - Schalke 2:4 (7. Ivanschitz, 12. Soto - 57. Huntelaar, 64. Höwedes, 81. Matip, 90. Fuchs), Hannover - Hertha Berlín 1:1 (33. Pinto - 83. Lasogga).

Citizens si znovu zastříleli a vedou ligu

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve druhém kole anglické ligy Bolton 3:2 a díky výraznému rozdílu ve skóre se dostali do čela soutěže. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho neprohráli s Boltonem už šesté vzájemné utkání v řadě. Oba týmy navázaly na svá ofenzivní představení z prvního kola, ve kterém shodně zaznamenaly vítězství 4:0, a předvedly dosud nejpohlednější zápas sezony.

Manchesterský klub vedl po brance Davida Silvy z 26. minuty, když si ale vypracoval dvoubrankové vedení, vzápětí inkasoval. Po půli favorita zklidnil druhou brankou v sezoně Edin Džeko, ale ofenzivně hrajícímu Boltonu se podařilo zápas znovu zdramatizovat kontaktním gólem. Plný bodový zisk má po dvou utkáních ještě Wolverhampton, což se mu naposledy povedlo v sezoně 1998/1999. Domácí zápas proti Fulhamu zlomili "Vlci" těsně před poločasem, kdy se prosadili Kevin Doyle a Matthew Jarvis. Na lavičce hostů strávil celý zápas český záložník Marcel Gecov.

Fotbalisté Norwiche přišli v prvním domácím prvoligovém zápase po šesti letech o vítězství nad Stoke až ve čtvrté minutě nastavení. Oba týmy mají z úvodních dvou kol na kontě dva body. Svěřenci Tonyho Pulise ze Stoke protrhli střelecké trápení, které je v součtu s předchozí sezonou provázelo už ve čtvrtém zápase. Před zásahem v pozdní fázi nastavení jim k tomu přitom nepomohla ani sporná penalta, při které selhal Jon Walters.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo: Norwich - Stoke 1:1 (37. De Laet - 90.+4 Jones), Wolverhampton - Fulham 2:0 (42. Doyle, 45.+1 Jarvis), Bolton - Manchester City 2:3 (39. Klasnič, 63. Davies - 26. Silva, 37. Barry, 47. Džeko).

Fotbalisté Montpellieru si i po třetím kole drží ve francouzské lize stoprocentní bilanci. S Rennes si i díky dvěma brankám Souleymaneho Camary doma poradili 4:0 a vedou tabulku. První vítězství v sezoně si připsalo Paris St. Germain díky domácí výhře 2:1 nad Valenciennes. Premiéru ve francouzské lize si odbyl střídající Javier Pastore, za něhož pařížský tým vyplatil v létě Palermu 42 milionů eur (více než miliarda korun).

Hned osm fotbalistů chybělo Salcburku při šlágru pátého kola rakouské ligy se Štýrským Hradcem, v němž Red Bull vybojoval remízu 1:1. Hráče, mezi které patří i bývalý záložník Slavie Dušan Švento, postihla po návratu z utkání 4. předkola Evropské ligy s Omonií Nikósie žaludeční viróza. V souboji proti úřadujícím šampionům ze Štýrského Hradce držel Salcburk dlouho nerozhodný výsledek, v 50. minutě ale otevřel skóre z penalty Kienast. Salcburk dokázal srovnat minutu před koncem zásluhou Wallnera a udržel se v čele tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články