Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Schalke má jisté bundesligové stříbro, Mohuč se výhrou v Dortmundu zachránila

Schalke porazilo Augsburg 2:1 a má kolo před koncem německé ligy jistotu druhého místa. Pomohlo mu k tomu nečekané domácí zaváhání Dortmundu, který podlehl Mohuči 1:2. Bayern otočil utkání na hřišti jistě sestupujícího Kolína nad Rýnem.

Radost fotbalistů Schalke
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Klaus Rainer Krieger

Schalke šlo do vedení po efektní Kehrerově patičce z 24. minuty, záhy ale vyrovnal domácí Max. Rozhodující moment zápasu přišel v 34. minutě, kdy si po rohovém kopu srazil míč bokem do vlastní sítě Finnbogason. Za Augsburg odehrál posledních 17 minut zápasu český záložník Jan Morávek.

V utkání mezi Dortmundem a Mohučí padly všechny góly v úvodu prvního dějství. Ve 4. minutě překonal Bürkiho střelou do protipohybu Baku. Dvacetiletý záložník se gólově prosadil i ve svém druhém bundesligovém startu v kariéře.

Ve 13. minutě zvýšil přesnou hlavičkou Mutó. Dortmund vzápětí snížil zásluhou Phillipovy střely z otočky, další branky už ale favorit nepřidal.

Borussia tak ztrácí před posledním kolem ze třetího místa pět bodů na svého největšího rivala. Mohuč si zajistila definitivní záchranu.

Už jistý mistr Bayern se na půdě posledního týmu tabulky dlouho nemohl prosadit. Po půlhodině hry si vstřelil už potřetí v sezoně vlastní gól Süle, bavorský velkoklub ale otočil zápas po změně stran zásluhou Rodrígueze a Lewandowského.

Na obě branky přihrál Thomas Müller, jenž si v letošní sezoně připsal už 14 asistencí. Výsledek pojistil v 78. minutě hlavou Tolisso.

Brémy remizovaly bez branek s Leverkusenem, čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie odehráli za domácí celé utkání.

O druhém sestupujícím a o účastníkovi baráže se rozhodne až v posledním kole, všechny tři ohrožené kluby prohrály.

Freiburg podlehl 1:3 Mönchengladbachu, Wolfsburg prohrál 1:4 v Lipsku a Hamburk 0:3 ve Frankfurtu. Právě přístavní celek má nejhorší výchozí pozici, na barážovou 16. příčku ztrácí dva body.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:

Augsburg - Schalke 1:2 (27. Max - 23. Kehrer, 34. vlastní Finnbogason), Brémy - Leverkusen 0:0, Dortmund - Mohuč 1:2 (16. Philipp - 4. Baku, 13. Mutó), Frankfurt - Hamburk 3:0 (31. Wolf, 77. Mascarell, 90.+1 Meier), Hannover - Hertha 3:1 (4. Harnik, 40. Sané, 42. Füllkrug - 73. Selke), Kolín nad Rýnem - Bayern 1:3 (30. vlastní Süle - 59. Rodríguez, 61. Lewandowski, 78. Tolisso), Lipsko - Wolfsburg 4:1 (24. a 52. Lookman, 34. Werner, 63. Augustin - 47. Didavi), Mönchengladbach - Freiburg 3:1 (18. Hazard, 57. Elvedi, 64. Drmič - 59. Kleindienst), Stuttgart - Hoffenheim 2:0 (25. a 74. Gómez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články