Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ščasný: Svázala nás role favorita, která nám nesedí

Haderslev (Dánsko) – Fotbalisté pražské Sparty remizovali ve 4. předkole Evropské ligy na půdě dánského Sönderjyske 0:0, čímž nepotěšili trenéra Zdeňka Ščasného. Ten s výkonem svých svěřenců spokojen rozhodně nebyl. Letenským podle něj neseděla role favorita a v domácí odvetě budou muset výrazně přidat.

"Včera jsem říkal, že se hraje na dva zápasy a věděl jsem, proč to říkám. Protože jsem je viděl skoro ve všech domácích zápasech a věděl jsem, že jejich styl je pro soupeře nepříjemný a že bude špatně, pokud se mu přizpůsobíme," uvedl po zápase novinářům Ščasný.

Dánský tým praktikoval na úzkém hřišti jednoduchý fotbal plný osobních soubojů. "Sönderjyske nás ničím nepřekvapilo. Jenže jedna věc je teorie, ale pokud nemáte soupeře, kteří hrají podobným stylem, tak se na tu jejich hru těžko úplně připravíte," řekl na adresu severského soupeře.

"Naše asi největší chyba byla, že jsme nešli do kombinační hry odzadu tak, jak jsme měli. Scházel nám rychlejší přechod dopředu a hráli jsme jakoby na údržbu," konstatoval devětapadesátiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sønderjyske - Sparta Praha

Stejně tak nemohl mít radost z nejistého výkonu svých svěřenců. "U několika hráčů jsem vnímal nervozitu. Hodně nás svázala role favorita, která nám nesedí," pokračoval. "Ale doma ji musíme potvrdit, ať chceme, nebo ne."

Ofenzivní projev se sparťanský lodivod pokusil oživit vystřídáním Daniela Holzera, jehož nahradil Martin Frýdek, a v závěru utkání nasazením devatenáctiletého útočníka Matěje Pulkraba. "Ne, že by mě Holzer zklamal, ale po levé straně jsme v první půli vůbec nehráli, takže když už dostal míč, byl nejistý. Tak jsem tam dal Frýdka a byly tam slušné akce, ačkoliv chybělo finální zakončení," komentoval střídání Ščasný.

Ani změny v sestavě však kýžený gól a menší starosti do odvety nepřinesly. "Ze zápasu jsem nebyl nejklidnější. Jejich způsob hry nám absolutně neseděl, doma musíme hrát jinak. Ale nemůžeme se jen spoléhat na domácí prostředí, musíme to podložit i výkonem," dodal Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články