Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ščasný: Remíza je slušný výsledek. Musíme ale opět zahrát mimořádně

Moskva – S výsledkem, kteří jeho svěřenci vybojovali, byl spokojen, přesto trenér Sparty Zdeněk Ščasný zůstává po remíze 2:2 v prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti CSKA Moskva nohama pevně na zemi. "Je to pořád naprosto otevřené. Už jsem to jednou zažil, když jsme vyhráli v Kyjevě a doma pak vypadli po penaltách," zavzpomínal sparťanský kouč, podle kterého budou Pražané muset zahrát opět fantasticky, aby si šance na postup udrželi.

Lukáš Mareček ze Sparty (vlevo) a Carlos Strandberg z CSKA Moskva
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Mikhail Japaridze

K cenné remíze Spartě pomohly i změny v sestavě. Ščasný nasadil Costu a Kehindeho Fataie, kteří nahradili Markuse Steinhöfera a Marca Paixaa, a byla to nová dvojice v základní jedenáctce, která se hlavní měrou podílela na první brance svého týmu.

"Když vezmu zápas celkově, tak nám změny vyšly. Costa to odehrál suverénně, Fataie jsme nasadili, protože jsme chtěli mít vepředu rychlost, a Frýdek hrál na pravé straně výborně," řekl Ščasný. "Ale beru to s nadhledem, protože víte, jak to chodí. V Jihlavě jsem poslal na hřiště Litsingiho, a kdyby dal gól, tak by všichni říkali, jak to bylo skvělé. Jenže on ho nedal a říká se: 'Litsingi nemá na ligu'," dodal.

Sparta s CSKA dvakrát prohrávala, pokaždé ale dokázala rychle vyrovnat. Nejprve odpověděl Fatai na úvodní branku Dzagojeva a poté Krejčí na zásah Tošiče. Gólman Bičík navíc za stavu 1:1 zlikvidoval penaltu. "Mohli jsme prohrát i vyhrát. Měli jsme několik šancí, které jsme mohli řešit líp, ale to je fotbal," uvedl Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenéra po utkání CSKA Moskva - Sparta Praha

S remízou byl přesto spokojený, ale i když to pro Spartu znamená, že může příští týden kromě výhry uhrát k postupu i remízy 0:0 a 1:1, tak odmítl, že by Pražané měli výhodu. "Je to pořád naprosto otevřené. Už jsem to jednou zažil, když jsme vyhráli v Kyjevě a doma pak vypadli po penaltách," připomněl předkolo Ligy mistrů ze sezony 1998/1999.

"Jestli chceme postoupit, musíme zase podat mimořádný výkon," dodal. "V Moskvě jsme uhráli poměrně slušný výsledek do odvety a doma musíme udělat všechno pro to, abychom to zvládli," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články