Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ščasný první zápas s Teplicemi vyhrál, práce ale čeká ještě dost

Teplice - Fotbalový trenér Zdeněk Ščasný je zpátky v lize a návrat se mu vydařil. V prvním zápase na lavičce Teplic se mohl radovat z vítězství nad Jihlavou 3:1 a podle prvních reakcí si získal na svou stranu i diváky, jenže tím práce nekončí.

Ščasný vedl v lize naposledy Žižkov, který na jaře 2009 nedokázal v soutěži zachránit. V Teplicích by měl mít jiný úkol, i když tým přebíral na sestupových příčkách. Na nich se Severočeši ocitli poprvé za 16 let v samostatné české lize. "Mužstvo má charakter a na tréninku jsem viděl i velkou kvalitu. I vztahově je to v kabině v pořádku, ale trochu jsem čekal, co se ukáže v zápase," řekl pětapadesátiletý kouč.

Svůj tým chválil za vybojovanou výhru 3:1, ale bez chyb to prý rozhodně nebylo. "Po dobrém úvodu jsme úplně nepochopitelně přestali hrát, zatáhli se, zhoršila se rozehrávka. Po 25. minutě přišly obrovské chyby v taktice i ve stylu vedení zápasu," řekl nástupce Lukáše Přerosta. "Práce s týmem bude hodně. Ne že by byl špatně trénovaný, ale půjde spíš o to, abychom dokázali líp pracovat celých 90 minut, zlepšit presink a další věci," uvedl Ščasný.

Ščasný si v Teplicích získal na svou stranu aktivnější část diváků, která vyvolávala během zápasu několikrát jeho jméno. A možná i hráče, i když se v rozhovorech s novináři srovnání trenérů vyhýbali. "Přípravu neměnil a před zápasem nám říkal jen taktické věci. A taky, že to dneska bude válka, že musíme získat tři body jakýmkoli způsobem," popsal záložník Egon Vůch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články