Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Ščasný mladíky po Jablonci chválil. Na tréninku je poznával díky papíru

Praha - Přestože fotbalisté Sparty prohráli v odvetě semifinále domácího poháru s Jabloncem 1:2, snášela se na ně chvála ze všech stran. Za Letenské totiž kvůli velké marodce A-týmu před klíčovým sobotním duelem s Libercem nastoupili až na brankáře Marka Štěcha jen mladí hráči z juniorky a dorostu do 19 let a proti dospělým soupeřům předvedli snaživý výkon. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný byl s výkonem svého týmu spokojený.

"Ty kluky samozřejmě známe, ale v takhle těžkém zápase mě příjemně překvapili. Hráli s obrovským nasazením, odvážně, velice sympaticky. Veliká spokojenost s jejich výkonem," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný. Ten využil i kouče sparťanské devatenáctky Davida Holoubka a den před utkáním se učil poznávat hráče.

"Jména jsem se učit nemusel, ale učil jsem se kluky poznávat zblízka. Včera na tréninku jsem měl papír a vedle sebe Davida, který mi říkal, kdo je kdo," usmál se Ščasný. "S Davidem jsme byli domluveni, že začne předzápasovou poradu, a já jsem ho doplňoval o věci, které by mohly mladíky v zápase s ligovým mužstvem překvapit," dodal.

Ščasný se snažil mladíky uklidňovat. "Včera na tréninku s námi byli asi jen čtyři hráči z áčka, přesto byli kluci dost nervózní. Hrozně důležité bylo, že šli do zápasu s tím, že mohou hrát to, na co jsou zvyklí. Celou dobu jsme jim vštěpovali, ať si zápas užijí, že to mají za odměnu. Že i kdyby jim to nevyšlo, nikdo je kritizovat nebude. Bylo lepší, že hráli kombinovaně s juniorkou, že nehráli s kluky z áčka, to by asi ta nervozita byla větší," podotkl Ščasný.

Výkon sparťanských mladíků ocenil i trenér Jablonce Zdenko Frťala. "Když jsme viděli před zápasem sestavu domácího týmu, nejen pro nás, ale pro většinu veřejnosti to bylo překvapení, jako když Leicester získal anglický titul. Nejen mě, ale celou fotbalovou veřejnost kluci ze Sparty pozitivně překvapili, prohráli se ctí," podotkl Frťala.

Kouč Ščasný chválil za výkon hlavně záložníka Michala Sáčka, i další hráči ale naznačili, že by v budoucnu mohli hrát za A-tým. "Mladí kluci si ten gól zasloužili, musím před nimi smeknout. Spousta z nich má velkou budoucnost," mínil střelec jednoho z jabloneckých gólů Martin Doležal.

Hosté šli do zápasu s tím, že nechtějí nic podcenit, protože nevyhrát nad juniorským výběrem by pro ně byla ostuda. "Dozvěděli jsme se to hodinu před zápasem. Hecovali jsme se, že to nesmíme ani trochu podcenit, pak by se to mohlo zvrhnout. Oni neměli co ztratit, proto nasadili takové tempo a nevynechali ani píď hřiště," řekl jablonecký stoper Vít Beneš. "Takovéhle zápasy jsou fakt těžké. Hráli jsme v reprezentační pauze s našimi juniory, to bylo podobné. Ale tohle byl pohár a museli jsme to brát vážně," dodal Beneš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články