Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sázkařský gang prý nutil lékaře, aby fotbalistům dávali sedativa

Frankfurt nad Mohanem - Mezinárodní gang, jenž stojí za zřejmě největším sázkařským skandálem v Evropě, údajně používal k ovlivňování fotbalistů hodně drsné metody. Podle obhájce jednoho z obviněných například nutili týmové lékaře a kuchaře v hotelu, aby hráčům dávali sedativa. "Podle vyšetřovatelů byli extrémně násilní. Neštítili se zamykat lidi do sklepa a dopovat hráče," řekl právník Burkhard Benecken.

Podle něj dával sedativa fotbalistům lékař jednoho slovinského týmu, kuchaři luxusního hotelu zase měli dávat drogy hráčům do jídla. "Jestli se to ale opravdu stalo, není jasné," dodal obhájce. 

Benecken zastupuje jednoho z 15 zatčených v Německu a uvádí, že viděl spisy státního zastupitelství v Bochumi. To rozjelo vyšetřování obřího skandálu, který zahrnuje zhruba 200 zmanipulovaných zápasů. 

Beneckenův klient Deniz C. je obviněn z únosu a podvodu a je podezřelý z toho, že si ovlivňováním zápasů vydělal téměř milion eur. "Údajně někoho unesl a držel ho tři dny," dodal právník na adresu svého mandanta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články