Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sázkařská aféra se rozhořívá už i ve Španělsku a Dánsku

Madrid - Skandálu kolem sázek na fotbalové zápasy nezůstaly ušetřeny ani Španělsko a Dánsko, přestože nefigurují na seznamu devíti zemí, v nichž působil nedávno odhalený sázkařský gang. Španělská fotbalová federace v zemi mistrů Evropy zahájila vyšetřování dvou druholigových klubů a sedmi profesionálních hráčů kvůli podezření ze zmanipulovaných výsledků. V hledáčku státního zastupitelství v Bochumi se ocitl i FC Kodaň, poslední soupeř Sparty v Evropské lize.

Německý státní zástupce Burkhard Benecken řekl listu Sport Bild, že i Kodaň je mezi podezřelými. Předmětem vyšetřování je mimo jiné poslední letošní předkolo Ligy mistrů, v němž dánský tým i s českými fotbalisty Liborem Sionkem a Zdeňkem Pospěch překvapivě vypadl s kyperským soupeřem Apoelem Nikósie. 

Španělský svaz podrobnosti neprozradil, ale na svých webových stránkách se "přiznal" jeden z vyšetřovaných klubů Las Palmas. A prozradil i druhého, jímž je Rayo Vallecano, i jména podezřelých hráčů. Mezi nimi není žádná mezinárodně známá hvězda. Jediným známějším hráčem mezi vyšetřovanými je brankář Realu Zaragoza Javier Lopez Vallejo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články